Ιταλία

Στα κόκκινα τα οικονομικά της Μίλαν, κατέγραψε ζημιές 146 εκατ.

Υπέρογκες ζημιές ύψους 146 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2018/19 κατέγραψε η Μίλαν, ξεπερνώντας κατά 56 εκ. ευρώ τον αρχικό στόχο των 90 εκ. ευρώ.

Στο απίστευτο ποσό των 146 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημιές της Μίλαν για τη σεζόν 2018/19, ποσό αρκετά πάνω από τον στόχο των 90 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί από τη διοίκηση. Αυτό το ποσό είναι η μεγαλύτερη τρύπα που είχε ποτέ η Μίλαν, ενώ και την περσινή σεζόν είχε καταγράψει ζημιές 126 εκ. ευρώ.

Η οικονομική κατάσταση των ροσονέρι δείχνει σταθερά όλο και χειρότερη και έχει ήδη αποκλειστεί τη φετινή σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. Παράλληλα η ιταλική ομάδα χάνει σταθερά την αίγλη της, καθώς τα έσοδά της έχουν μειωθεί σε όλους τους τομείς.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, από τα 35,2 σε 34,2, ενώ και τα έσοδα από χορηγικές συμφωνίες μειώθηκαν κατά 7 εκατ. ευρώ, από 45 σε 38 εκ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα έχουν αναγκάσει την ιδιοκτησία να ρίξουν στην ομάδα 315 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν τις ανάγκες της.

Eπιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x