Γερμανία

Στα… Τάρταρα η Ντόρτμουντ, στο Μόναχο η κούπα από τον Πιζάρο!

Η Μπορούσια προηγήθηκε με δυο ωραία γκολ, αλλά το «δώρο» του Μπίρκι στον Μέβαλντ και η οξυδέρκεια του «πρώην» Πιζάρο έφεραν το 2-2 για τη Βέρντερ, με τη Μπάγερν να θέλει πλέον μια νίκη για τον τίτλο!

Τεράστιο πλήγμα στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο στη Bundesliga δέχθηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βέρντερ στη Βρέμη και είδε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος!

Το ματς:
Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Βεστφαλούς, που προηγήθηκαν μόλις στο 6’, με το σόλο του ταχύτατου Πούλισικ και το δυνατό σουτ με το δεξί από την περιοχή να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Παβλένκα.

inner

Ο τερματοφύλακας των «πράσινων» έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το σουτ του Γκέτσε στο 14’, ενώ η πρώτη αξιόλογη φάση από πλευράς Βέρντερ καταγράφηκε στο 38ο λεπτό, με την προσπάθεια του Κλάασεν να απομακρύνεται από τον Ακανζί.

Η Μπορούσια πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 41’, με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πάκο Αλκάθερ, που έφτασε τα 18 τέρματα στο γερμανικό πρωτάθλημα και άγγιξε το 0-3 τρία λεπτά μετά. Όταν μετά από φάση διαρκείας αρχικά ο Ντιαλό σε κενή εστία, μετά ο Πούλισικ που νικήθηκε από τον Παβλένκα και εν τέλει ο Γκέτσε απέτυχαν να σκοράρουν…

inner

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ διατήρησε την μπάλα στην κατοχή της και απείλησε ξανά πρώτη. Με τον Πούλισικ να κάνει την κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι, μετά τη σέντρα του Γκέτσε, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 54’.

Ο Πάκο Αλκάθερ σκόραρε μετά από τέσσερα λεπτά, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ και οι γηπεδούχοι έκαναν διπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Με τον Φλόριαν Κόφελντ να ρίχνει στο ματς τους Μέβαλντ και Πιζάρο και να… δικαιώνεται, στην πορεία.

Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ έχασε μια ακόμα ευκαιρία, στο 66ο λεπτό, με τον Σάντσο να «γεμίζει» από δεξιά, τον Πάκο Αλκάθερ να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Μετά, όμως, πνίγηκε στο άγχος της,..

Κάπως έτσι εξηγείται, ίσως, και η… γκάφα του Μπίρκι στο μακρινό σουτ του Μέβαλντ, με τον Ελβετό γκολκίπερ να βλέπει τη μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του και κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στο βάθος της εστίας του, στο 70’, για το 1-2.

inner

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πιζάρο να «πληγώσει» τη Μπορούσια προς ικανοποίηση της πρώην ομάδας του της Μπάγερν. Με τον 40χρονο επιθετικό να σουτάρει μετά το λάθος του Ακανζί και τη σέντρα του Αουγκούστινσον και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Μπίρκι, για το 2-2!

inner

Η Βέρντερ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκέτσε, αλλά ο διαιτητής Φριτς είδε το βίντεο και αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς, στο 79’, ενώ ήταν εκείνη που έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη στο τέλος. Χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Ράσιτσα στην «κόντρα» στο 87’ και με τους Μέβαλντ-Πιζάρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Ενδιάμεσα, ο Πούλισικ δεν μπόρεσε να σκοράρει για το 2-3 και πλέον η Μπάγερν θέλει είτε νίκη στη Λειψία, την επόμενη εβδομάδα είτε να μην χάσει ούτε στη Σαξονία ούτε και από την Άιντραχτ, την τελευταία αγωνιστική. Προκειμένου να κατακτήσει αυτή την έβδομη διαδοχική «σαλατιέρα»!

Τα highlights:


Αναλυτικά η 32η αγωνιστική
Παρασκευή 03/05
Μάιντς-Λειψία 3-3
(43’ Ονισίβο, 67’ Νιακατέ, 83’ Ματετά - 20’, 32’ Κλόστερμαν, 49’ Βέρνερ)

Σάββατο 04/05
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-1
(27’ Λεβαντόφσκι, 40’ Γκορέτσκα, 84’ Ριμπερί - 52’ πεν. Ζόνατας)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 2-2
(72’ Γκίντερ, 84’ Ντρμιτς - 33’ Καντεράμπεκ, 79’ Αμίρι)

Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 3-1
(40’ Ιμπίσεβιτς, 45’+1’ Ντούντα, 67’ Καλού - 70’ Γκόμεζ)

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-0
(38’ Κλάους, 78’ Τισεράν)

Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2
(70’ Μέβαλντ, 75’ Πιζάρο - 6’ Πούλισικ, 41’ Αλκάθερ)

Κυριακή 05/05
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ (14:30)
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική
Σάββατο 11/05
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Σάλκε (16:30)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Ανόβερο-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Κυριακή 12/05
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x