Γενικά

Στην 3η θέση η Εθνική Κωφών στο Euro!

Διαβάστε όσα έγιναν στην 11η μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κωφών που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης και στα ματς Ιρλανδία-Ελλάδα, Ρωσία-Τουρκία, Ιταλία-Αγγλία

Στην τρίτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τερμάτισε η Εθνική Ελλάδος, που επικράτησε με 3-1 της Ιρλανδίας.

Το σύνολο του Γιάννη Δημητρίου άνοιξε το σκορ στο 15’ με σουτ του Γεωργίου. Στο 31' ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Σκέμπης με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα. Ο Γεωργίου παραμόνευε και σκόραρε ξανά για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 77' η Ελλάδα καθάρισε οριστικά το ματς. Μετά από λάθος του Γουόλς ο Ιωαννίδης πλάσαρε στο άδειο τέρμα για το 3-0. Η Ιρλανδία κατάφερε να μειώσει με τον Μαγκουάιρ στο 90'.

Οι Ιρλανδοί ολοκλήρωσαν το ματς με εννιά παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μάρεϊ (45+2') και Γουότσον (80'), κατακτώντας την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 1-2

Με τον πρώτο της σκόρερ, Καγιά, να πετυχαίνει δύο τέρματα η Τουρκία επιβλήθηκε 2-1 της Ρωσίας στο τελευταίο παιχνίδι του ένατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κωφών ανδρών. Στο 11' και το 46/ ο Τούρκος επιθετικός πέτυχε τα τέρματα που έκριναν το παιχνίδι ενώ η Ρωσία είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 25’ με γκολτου Ζανεγκιν. Οι Ρώσοι είχαν περισσότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Τούρκοι πήραν τη νίκη που τους έδωσε την πέμπτη θέση.

ΙΤΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 2-4

Την έβδομη θέση στο ευρωπαϊκό πανηγύρισε η Αγγλία. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι των Ιταλών. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1, ενώ στην παράταση το ματς έγινε 2-2.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’ για την Ιταλία με δυνατό σουτ του Αμπάτε. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Ιταλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν το σουτ του Ζόλο χτύπησε στο δοκάρι. Μετά από αυτό, οι Άγγλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 74' ο Κλαρκ βγήκε απέναντι από τον Περίλι και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Μάλιστα, τα «λιοντάρια» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το ματς, καθώς το δυνατό σουτ του Γουντ βρήκε το δοκάρι του Περίλι

Στο δέκατο λεπτό της παράτασης, ο Ντάουν με προβολή έκανε το 2-1 για την Αγγλία με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.

Η απάντηση των Ιταλών ήρθε στο δεύτερο μέρος. Στο 109' ο Σίνια πλάσαρε μέσα από την περιοχή τον Σμιθ για το 2-2. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Κλαρκ μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Περίλι, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι.

Πέναλτι:
0-1 Ντάουν
1-1 Σίνια
1-2 Κλαρκ
Ντι Μπιάσε, απόκρουση Σμιθ
1-3 Σουίφτ
Γκρίπο, απόκρουση Σμιθ
Γουντ, απόκρουση Περίλι
2-3 Μπρουνετίνι
2-4 Μανουκέρι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x