Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου ο Τζιμπλάκης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Τζιμπλάκη διέταξε ο Άρειος Πάγος. Ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου για το βούλευμα του Koriopolis μπαίνει στο μικροσκόπιο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Με την υπόθεση του Γιάννη Τζιμπλάκη θα ασχοληθεί ενδελεχώς ο Άρειος Πάγος. Ο εφέτης Αθηνών είχε βρεθεί στο επίκεντρο τον περασμένο μήνα, μετά τη δημοσιοποίηση συνομιλιών που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Σε αυτές το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (και προφυλακισμένος για την υπόθεση «Noor 1») Αιμίλιος Κοτσώνης παρουσιαζόταν να κανονίζει συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον εισηγητή του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα για το «Koriopolis», βάσει του οποίου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε απαλλαχθεί.

Για τον συγκεκριμένο δικαστικό, λοιπόν, διατάχθηκε την Παρασκευή επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τον τρόπο εκλογής του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, θεωρείται πολύ πιθανό η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου (που έχει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση «Koriopolis» και τα όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά μ’ εκείνη το τελευταίο διάστημα) να ασχοληθεί και με την περίπτωση του Παναγιώτη Πούλιου: Του αντιεισαγγελέα εφετών που έκανε την πρόταση για το ποιοι εκ των εμπλεκομένων πρέπει να παραπεμφθούν.

Όπως και να ‘χει, η εμπλοκή του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει εσχάτως και αμφισβητούν την αξιοπιστία του βουλεύματος για το «Koriopolis», δεν αποκλείονται εξελίξεις που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στην ακύρωση ή την επανεξέταση του φακέλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x