Πορτογαλία

Στον τελικό… μέσω Μαρκάνο η Σπόρτινγκ

Χάρη στο χαμένο πέναλτι του Ιβάν Μαρκάνο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε την Πόρτο στα πέναλτι 5-4 και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε 5-4 στα πέναλτι (κ.α., παράταση 1-0) στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης στις 20 Μαΐου, «ανατρέποντας» την ήττα με 0-1 στο «Ντραγκάο» τον περασμένο Φλεβάρη και θα διεκδικήσει τον τίτλο που δεν φαίνεται να καταφέρνει να διεκδικήσει στην Primeira Lega, αφήνοντας αυτόν το στόχο για τους «δράκους», όντες αυτοί φαβορί με το +2 από την Μπενφίκα.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους πρωτευουσιάνους, που δεν κατάφεραν νωρίτερα να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Κασίγιας. Έτσι, στο 84’ ο Κοάτες με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Οπότε, οδηγηθήκαμε στην ημίωρη παράταση, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και θα διεκδικούσαν την πρόκριση στα πέναλτι. Εκεί, σκόραραν όλοι, πλην του πρώτου εκτελεστή, Ιβάν Μαρκάνο.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι (71' Ριστόφσκι), Κοάτες, Ματιέ, Κοεντράο (76' Μοντέρο), Μπατάλια, Ρουίς, Ζέλσον Μάρτινς, Φερνάντες, Ακούνια, Ντοστ (105' Ντουμπιά)

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγες, Ολιβερ Τόρες (83' Ρέγες), Ερέρα, Ρ. Περέιρα, Οτάβιο (76' Ολιβέιρα), Μπραχίμι, Σοάρες (66' Αμπουμπακάρ)


Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την Αβες, η οποία νίκησε και στο δεύτερο ματς, αυτήν τη φορά 2-1 την Κάλδας της δεύτερης κατηγορίας, μετά το 1-0 της νίκης της στην πρώτη αναμέτρηση με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, και θα διεκδικήσει το «όνειρο» και τη συμμετοχή στο Europa League.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x