Γενικά

Στον τελικό του EURO U19 η Ιταλία

Στον τελικό του EURO U19 της 24ης Ιουλίου πέρασε η Ιταλία νικώντας την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας με 2-1.

Στο χειρότερο σημείο της διοργάνωσης υπέστη την πρώτη της ήττα η ομάδα U19 της Αγγλίας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Στον ημιτελικό που διεξήχθη στο Μάνχαιμ, η Αγγλία που μέχρι τώρα μετρούσε τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, ηττήθηκε με 2-1 από τη «Σκουάντρα Ατζούρα».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Φεντερίκο Ντιμάρκο της Ίντερ που σημείωσε δύο γκολ. Το πρώτο στο 27ο λεπτό με πέναλτι και το δεύτερο στο 60ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ. Για τους Άγγλους που είχαν πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες στον αγώνα (18 έναντι 7) μείωσε ένας...Ιταλός. Ο Αλμπέρτο Πίτσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 85ο λεπτό, χωρίς όμως αυτό να επιτρέψει στα «τρία λιοντάρια» να κάνουν κάτι παραπάνω.

Είναι η πρώτη συμμετοχή της Ιταλίας σε μεγάλο τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης από το 2008 (είχε χάσει 3-1 από την Γερμανία), ενώ έχει να κατακτήσει το τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης από το 2003. Τότε στην Βαντούζ του Λιχτενστάιν είχε επικρατήσει με 2-0 της Πορτογαλίας με γκολ των Ντε Λα Ρόκα και Πατσίνι.

Στον άλλο ημιτελικό αγωνίζονται η Ιταλία με την Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Θοδωρής Νταλαγιώργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x