Stoiximan Super League

Στόουκς στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Θέλω να σκοράρω και να κρατήσουμε τον Απόλλωνα στη Σούπερ Λίγκα»

Ο Άντονι Στόουκς στην πρώτη συνέντευξη του στην Ελλάδα μιλάει για τους στόχους του, το πως ελπίζει να τον αγαπήσουν οι οπαδοί του Απόλλωνα αλλά και για την εμπειρία του να παίζεις στο Σέλτικ-Ρειντζερς

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με τη κίνηση του Απόλλωνα Σμύρνης να φέρει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή με συμμετοχές στην εθνική Ιρλανδίας και με πολλές συμμετοχές και γκολ με τη φανέλα της Σέλτικ. Αγαπημένος της εξέδρας στους Hoops όπου συνήθιζε να κερδίζει τίτλους, καταλαβαίνει πολύ καλά πως στη Ριζούπολη οφείλει να παλέψει γις τη σωτηρία αλλά και πως ο ίδιος οφείλει να σκοράρει για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να κρατηθεί στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Άντονι Στόουκς παραχώρησε στο σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Δημήτρη Μπάφη την πρώτη συνέντευξη επί ελληνικού εδάφους. Αυτή μεταδόθηκε σήμερα στην εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «Τα διαμάντια παραμένουν παντοτινά» στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr σας μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία....

inner

-Για ποιόν λόγο επέλεξες να αγωνιστείς με τον Απόλλωνα Σμύρνης το υπόλοιπο της χρονιάς;
«Η ομάδα ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη μου και είδα πως και οι όροι του συμβολαίου ήταν ευνοϊκοί για εμένα και θεώρησα πως ήταν μία καλή ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία άλλη χώρα και σε ένα άλλο πρωτάθλημα . Μπορεί ο Απόλλων να βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση αυτή την στιγμή αλλά θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία»

-Πιστεύεις ότι οι συμπαίκτες σου έχουν μεγάλες προσδοκίες από εσένα;
«Δεν ξέρω … όλοι έχουν προσδοκίες από τους συμπαίκτες τους και δεν πιστεύω πως ένας παίκτης θα μας σώσει από τον υποβιβασμό , όντας σε μία ομάδα με 20-25 επαγγελματίες πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να φανούμε δυνατοί με σκοπό την παραμονή μας στην κατηγορία»

- Πώς είναι η σχέση σου με τον προπονητή Γιώργο Παράσχο;
«Αν και έχουμε μιλήσει λίγες φορές τον σέβομαι απόλυτα . Είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής που έχει βρεθεί σε μεγάλους αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα και έχουμε μία καλή σχέση. Εγώ βρίσκομαι εδώ μόνο μία εβδομάδα και έχω παίξει ένα παιχνίδι, δεν μου έχει δοθεί αρκετός χρόνος προσαρμογής . Έχουν απομείνει 8 αγώνες ακόμα οπότε πρέπει να συγκεντρωθώ για να σκοράρω, όπως και όλη η ομάδα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της»

-Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στην Ξάνθη , πιστεύεις ότι μπορείτε να κερδίσετε μία ομάδα που βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος;
«Πιστεύω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε όλους. Αν παίξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για γκολ πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε, γιατί είμαστε καλή ομάδα. Εγώ είδα τα τελευταία δύο παιχνίδια και πιστεύω πως στο τελευταίο παιχνίδι, τα τελευταία 40 λεπτά ήμασταν καλύτεροι κανείς δεν μπορεί να μου πει κάτι διαφορετικό. Το προηγούμενο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και είχαμε καλύτερη ομάδα , είχαμε καλές ευκαιρίες αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όπως και στο τελευταίο παιχνίδι, γίνεται η εκτέλεση του φάουλ και η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι , μετά στον τερματοφύλακα και καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για γκολ και αν το κάνουμε αυτό τότε θα κερδίζουμε τα παιχνίδια»

-Απομένουν οκτώ αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς, πιστεύεις ότι ο Απόλλωνας μπορεί να τους κερδίσει όλους, με τη δική σου βοήθεια;
«Πιστεύω ότι είναι εξωπραγματικό να πιστεύει κάποιος ότι μπορούμε να τα νικήσουμε όλα , αλλά μπορούμε να κερδίσουμε δυο ή τρία παιχνίδια. Ρεαλιστικά μιλώντας, χρειαζόμαστε τρεις με τέσσερις νίκες κατά την άποψή μου και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε».

-Ως πρώην παίκτης της Σέλτικ , πες μου για την εμπειρία του να συμμετάσχεις σε ένα ντέρμπι όπως αυτό του ''Old Firm'' ενάντια στην Ρέιντζερς.
«Για εμένα αυτή η αναμέτρηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και το θεωρώ εκπληκτικό, είμαι οπαδός της Σέλτικ από όταν γεννήθηκα, οπότε το να παίζω για τη φανέλα μας και ειδικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό»

inner

-Η Σέλτικ έχασε από την Ζενίτ στην φάση των ''32'' του Europa League αλλά παραμένει πρώτη στο Πρωτάθλημα Σκωτίας. Πες μου την γνώμη σου για την φετινή παρουσία της ομάδας .
«Πέρσι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα αήττητη κάτι το οποίο ήταν απίστευτο! Αλλά και φέτος είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και ο προπονητής Μπρένταν Ρότζερς κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν μπορούσαν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία, όπως και καμία άλλη ομάδα, αλλά πιστεύω ότι η διαφορά των 9 βαθμών, το πλήρες ρόστερ και η αφοσίωση του Ρότζερς την κάνει την καλύτερη ομάδα στην Σκωτία»

-Ως διεθνής παίκτης, με την Ιρλανδία, πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα με αποτέλεσμα να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία;
«Το ελπίζω, ο στόχος μου είναι να βάλω πολλά γκολ, είμαστε μία δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας σε όλο το γήπεδο και ένα ωραίο στυλ παιχνιδιού αλλά μας λείπει το γκολ, σε αυτόν τον τομέα πιστεύω ότι θα βοηθήσω εγώ»

-Μετά από όλα αυτά τα χρόνια στην Σκωτία όπου και ήσουν ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων της Σέλτικ, πιστεύεις ότι και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα θα σε αγαπήσουν όπως στην Σκωτία;
(σ.σ. γελάει) «Αν μπορέσω και σκοράρω 4-5 γκολ και μας κρατήσω στη Σούπερ Λίγκα πιστεύω ότι θα είναι ευχαριστημένοι μαζί μου»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x