Ιταλία

Στους «16» του Copa Italia Σαμπντόρια, Μπολόνια και Μπενεβέντο

Μπενεβέντο (1-0 την Τσιταντέλα), Μπολόνια (3-0 την Κροτόνε) και Σαμπντόρια (2-1 τη ΣΠΑΛ), είναι οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν σήμερα (04/12) από τον 4ο γύρο του ιταλικού Κυπέλλου.

Τρία παιχνίδια για τον τέταρτο γύρο του ιταλικού Κυπέλλου είχε η σημερινή ημέρα. Μπενεβέντο, Μπολόνια και Σαμπντόρια κέρδισαν τα τρία πρώτα «εισιτήρια», ενώ αύριο (05/12) και μεθαύριο (06/12) θα γίνουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης.

Με τους άλλους πέντε νικητές να περνούν στη φάση των «16», εκεί όπου θα συναντήσουν τις Μίλαν, Νάπολι, Λάτσιο, Ίντερ, Φιορεντίνα, Ρόμα, Γιουβέντους και Αταλάντα. Ήτοι τις οκτώ πρώτες της περυσινής Serie A, που έχουν περάσει απευθείας.

inner

«Χρυσή αλλαγή» ο Μπαντινέλι
Σε ένα ματς με δύο, μόλις, «καθαρές» ευκαιρίες, η Μπενεβέντο κέρδισε με 1-0 την Τσιταντέλα και θα συναντήσει στο δρόμο της, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, την Ίντερ, στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Το… χρυσό τέρμα πέτυχε ο Φίλιπο Μπαντινέλι, στο 77’ κι ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι ση θέση του Μάρκο Κουτσουρούγιο, 19 λεπτά νωρίτερα…

Μια ομάδα… μόνος του ο Ορσολίνι
Με δύο γκολ και μια ασίστ, ο Ρικάρντο Ορσολίνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτηση της Μπολόνια επί της Κροτόνε με 3-0. Αποτέλεσμα το οποίο έφερε τους Καλαβρέζους στην επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθούν με την Γιουβέντους. Ο Ορσολίνι τα έκανε… όλα! Άνοιξε το σκορ στο 40ο λεπτό, με βολέ με το αριστερό, «έφτιαξε» το 2-0 για τον Ντιέγκο Φαλτσινέλι, είχε και… δοκάρι, ενώ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 67’, με το σουτ του να βρίσκει σε αντίπαλο προτού καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα!

Πρόκριση με ανατροπή
Η ΣΠΑΛ έδειξε ικανή να κάνει την έκπληξη και να αφήσει την Σαμπντόρια εκτός συνέχειας της δεύτερης τη τάξει ιταλικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Με τον Σέρτζιο Φλοκάρι να ανοίγει το σκορ λίγο μετά το ημίωρο, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και ασίστ του Λορέντσο Ντίκμαν. Ωστόσο, οι «μπλουτσερκιάτι» κατάφεραν να απαντήσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον… συνήθη ύποπτο Γκρεγκουά Ντεφρέλ και να πάρουν ψυχολογία.

Στην επανάληψη, μάλιστα άσκησαν έντονη πίεση για το 2-1, το οποίο ήρθε τελικά έξι λεπτά πριν το τέλος, μετά από συνεργασία των Ρικάρντο Σαπονάρα και Νταβίντ Κοβάντσκι. Με την κεφαλιά του δεύτερου να «σφραγίζει» την ανατροπή και παράλληλα να δίνει την πρόκριση στην Σαμπντόρια, που θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν, στο «Σαν Σίρο».

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Μπενεβέντο-Τσιταντέλα 1-0
(77’ Μπαντινέλι)

Μπολόνια-Κροτόνε 3-0
(40’, 67’ Ορσολίνι, 56’ Φαλτσινέλι)

Σαμπντόρια-ΣΠΑΛ 2-1
(45’ Ντεφρέλ, 82’ Κοβάντσκι-34’ Φλοκάρι)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x