Europa League

Στραματσόνι: «Το ματς της χρονιάς με Ολυμπιακό, αλλά πρώτα η Σταντάρ»

Προτεραιότητα το παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης έβαλε ο Αντρέα Στραματσόνι, παρόλο που χαρακτήρισε ως το ματς της χρονιάς το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τι είπε στην συν. Τύπου.

Ο Αντρέα Στραματσόνι γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο χαρακτήρισε ως το παιχνίδι της χρονιάς, αλλά ξεκαθάρισε πως προέχει το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σταντάρ Λιέγης, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κατέβει για τουρισμό.

Για τις απουσίες και το ματς με Ολυμπιακό: «Έχω δώδεκα παίκτες για αύριο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι αλλά αυτό που έχεις τώρα. Είμαι σίγουρος πως το μυαλό των παικτών μου είναι στην Σταντάρ. Όλοι θέλουν να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αξίζουμε μια νίκη σε αυτό τον όμιλο. Σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στην Σταντάρ. Με εξαίρεση τους πορτιέρο και τους νεαρούς, έχω δώδεκα παίκτες διαθέσιμους».

Για το ότι δεν θα είναι στον πάγκο: «Είναι η πρώτη φορά που είμαι εκτός λόγω τιμωρίας. Αποβλήθηκα στο τούνελ, χωρίς να είμαι εκεί. Ήταν μια παρεξήγηση Λυπάμαι για αυτό. Δεν είναι το στυλ μου. Ξέρω που είναι τα όρια της διαμαρτυρίας. Συγγνώμη για αυτό που έγινε. Πιστεύω στους παίκτες μου και έχω εμπιστοσύνη στο επιτελείο μου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει καλή εμφάνιση»

Για το αν οι νέοι παίκτες είναι έτοιμοι για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι νέοι παίκτες μπορούν να βρίσκονται μεταξύ μας. Ξέρω πως οι πιο έμπειροι παίκτες μπορούν να μεγαλώσουν και τους υπόλοιπους. Προέρχομαι από τις ακαδημίες αφού έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ίντερ και στη Ρόμα. Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν στην πίεση ενός τόσο μεγάλου κλαμπ, όμως αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το γκρουπ των νέων μας παικτών έχει την κατάλληλη νοοτροπία και είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο. Είμαι σίγουρος ότι κάθε νέος παίκτης που θα αγωνιστεί θα κάνει το καλύτερο. Και αν κάτι δεν γίνει τόσο καλά, εσείς οι δημοσιογράφοι πρώτα από όλους θα χρειαστεί να δείξετε κατανόηση».


Για το αν θα βάλει πιο έμπειρους παίκτες στο αυριανό ματς:«Είναι διαφορετικό το επίπεδο στην Ευρώπη. Από την αρχή θα προσπαθήσω να βάλω τους καλύτερους, τους πιο έτοιμος να παίξουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ισορροπία. Αν έχεις ισορροπία μπορείς να είσαι επικίνδυνος. Αν χάσεις την ισορροπία, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Φυσικά θα είμαστε επιθετικοί αλλά με ισορροπία στην μεσαία γραμμή και ως ομάδα».

Για το αν τα δύο ματς που έρχονται είναι όλη η χρονιά για την ομάδα του: «Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι. Το Europa League είναι πολύ σημαντικό. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο πρώτο γκρουπ θα ήταν αλλιώς αλλά είμαστε στο τέταρτο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Είναι σημαντικό για όλους. Μετά θα δούμε τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ πως ειναι η στιγμή να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θέλω όλοι να είναι συγκεντρωμένοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για το αν έχει άγχος ο Μούτσι που θα είναι στον πάγκο: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει νεύρα. Κάθε μέρα έχει(γελάει). Είναι έμπειρος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ήταν βοηθός στην Ιταλία, στην Ρόμα και έχει κάνει τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Λάτσιο. Αν και τα αγγλικά του δεν είναι τόσο καλά, νομίζω την γλώσσα του σώματος την καταλαβαίνει ο καθένας. Αύριο θα κάνει το καλύτερο. Η ομάδα είναι πολύ συμπαγής, θυμηθείτε στην Λιέγη πως ήταν ο πάγκο όπου κάθε απόφαση ήταν κοινή. Με τον Ρομπέρτο και θα ανεβάσει το πάθος μας για μάχη η παρουσία του».

Για την παρουσία του κόσμου: «Μέχρι τώρα μας έχουν υποστηρίξει, και μετά την Ξάνθη. Ήταν δίπλα μας. Τα 90 λεπτά της υποστήριξης είναι πολύ σημαντικό και αρέσει στους παίκτες και σε εμένα. Αυτό βοηθά τους παίκτες, ώστε να γίνονται πιο μαχητές».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης:«Προετοιμαζόμαστε, όπως είπε και ο Μολέδο, για να νικήσουμε. Παίζουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε έξτρα ενέργεια. Δεν υπόσχομαι την νίκη αλλά υπόσχομαι πως θα κάνουμε ότι καλύτερο για την νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x