Strictly Football

Μέισον Γκρίνγουντ: Το παιδί που έχει κάνει την Αγγλία να παραμιλά

To Strictly Football καταπιάνεται και σήμερα με ξένο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να αναλύσει το φαινόμενο του Μέισον Γκρίνγουντ που έχει αποκτήσει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στους «κόκκινους διαβόλους».

Δεν μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη δικαίωση για έναν προπονητή, η φετινή χρονιά που πραγματοποιεί ο Μέισον Γκρίνγουντ. Ο νεαρός άσος που σκόραρε δις στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ και ήδη μετράει οκτώ στην φετινή Premier League, σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει και δικαιώνει απόλυτα τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που στην εκκίνηση της χρονιάς, είχε υποστηρίξει πως «ο Γκρίνγουντ είναι ο παίκτης με τα καλύτερα τελειώματα που έχει το κλαμπ». Πώς να μην αισθάνεται δικαιωμένος ο Νορβηγός όταν το πουλέν που βάζει δύο γκολάρες σαν αυτή με την Μπόρνμουθ και αφού οι επιδόσεις του εμφανίζονται πάλι στην Premier από ποδοσφαιριστή της ηλικίας του, ύστερα από 16 χρόνια;



Ο Γκρίνγουντ αποτελεί λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια ένα φαινόμενο. Πιο πολύ τον καθιστά τέτοιο, η μοναδική του ικανότητα να εκτελεί αποτελεσματικά και με τα δύο του πόδια. Αγωνίζεται είτε σαν αριστερός επιθετικός στο 4-3-3 ή σαν αριστερός εξτρέμ στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Σόλσκιερ. Πέρα από τα εξαιρετικά του τεχνικά χαρίσματα και τις ντρίπλες με τις οποίες «χορεύει» τους αντιπάλους του, ο Μέισον Γκρίνγουντ αποδεικνύεται και μέσα από τους αριθμούς πως έχει τρομερή επίδραση στο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων».


Αυτή η ιδιαιτερότητα της χρησιμοποίησης με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο και των δύο ποδιών με την ίδια ευχέρεια σαφώς τον καθιστά και μια μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα αυτή τη στιγμή. Παίζοντας κυρίως στα δεξιά, έχει την δυνατότητα να συγκλίνει προς τα μέσα και να τελειώνει με τεράστια αποτελεσματικότητα τις φάσεις μόνος του, ενώ και η ικανότητα του με τις κάθετες πάσες και τις διαγώνιες που μπορεί να βγάζει με το ανάποδο πόδι, τον καθιστούν μια ιδιόρρυθμη περίπτωση ακόμα και ενός επιθετικού που μπορεί να γίνει ακόμα και πλέι-μέικερ της ομάδας.

Οι αριθμοί του ζαλίζουν αυτή τη στιγμή για τα δεδομένα της ηλικίας του. Συνολικά μετράει ήδη 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος, έχοντας αγωνιστεί σε κάτι λιγότερο από 2000 λεπτά (1986). Μετράει συνολικά 15 γκολ και 5 ασίστ και όσο περνούν τα παιχνίδια φέτος επιβεβαιώνεται πως αποτελεί το νέο «καυτό» προϊον που θα κάνει αίσθηση τα επόμενα χρόνια από τις Ακαδημίες της Γιουνάιτεντ.



Οι συγκρίσεις με συμπαίκτες του στην ομάδα, αλλά και με μεγάλους αστέρες του παρελθόντος αυτή τη στιγμή είναι αναπόφευκτες. Οι Άγγλοι ήδη βάζουν κάτω και μελετούν τι έχει κάνει την αντίστοιχη ηλικία ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Κριστιάνο Ρολάντο και αποδεικνύεται με βάση τον πιο πάνω πίνακα πως ο 19χρονος σε τρεις μήνες Γκρινγουντ έχει μεγαλύτερη επιδραστικότητα καθώς η ανάμιξη του στα γκολ είναι πιο συχνή από αυτήν που είχαν πριν κλείσουν τα 19 τόσο ο Άγγλος στράικερ, όσο και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, στους αγώνες για την Πρέμιερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα ο Γκρίνγουντ εμφανίζεται να έχει ανάμιξη κάθε 115 λεπτά σε γκολ της Γιουνάιτεντ, έναντι 180 του Ρούνεϊ (παίζοντας κυρίως με Έβερτον πριν κλείσει τα 19) και 302 που είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν πήγε στους «κόκκινους διαβόλους». Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Μέισον Γκρίνγουντ προκαλεί ήδη αίσθηση με την παρουσία του στην ομάδα του Σόλσκιερ, έχοντας ανάμειξη σε 18 τέρματα της ομάδας του για φέτος, σε 19 παρουσίες σαν βασικός.

Ο Γκρίνγουντ είναι πλέον ο παίκτης από την τελευταία σεζόν του Ρούνεϊ στην Έβερτον (2003-04 με εννέα γκολ) από 18 ετών και κάτω που έχει φτάσει τα οκτώ τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και όπως πάνε τα πράγματα ίσως φτάσει και σε διψήφιο αριθμό. Το μέλλον για το νεαρό παίκτη από το Γουίσμπι, προβλέπεται λαμπρό και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, όπως και όλος ο οργανισμός της Γιουνάιτεντ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x