Stoiximan Super League

Ήττα του Ολυμπιακού στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας

Ήττα-σοκ υπέστη στο ΔΣ της Λίγκας ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έθεσαν θέμα για την ομάδα που θα πάει στο Youth League και δεν πήραν παρά μόνο την ψήφο τους!

Θέμα που μοιάζει ενδεχομένως μικρής σημασίας, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων της Σούπερ Λίγκας προέκυψε στο Δ.Σ. της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Θεόδωρος Γιαννίκος έθεσε το θέμα για το ποια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Youth Club (δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA) σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» δεν προκριθούν στους ομίλους του Champions League.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν ότι θα πρέπει η δική τους ομάδα Κ-20 (αφού δεν θα συμμετάσχει στο Champions League Νέων) να παίξει στο Youth League. Κάτι ωστόσο που έρχεται σε αντίθεση με όσα εφαρμόστηκαν πέρυσι, όταν στη συγκεκριμένη διοργάνωση έπαιξε η ομάδα Κ-17 του Ατρομήτου.

Όταν λοιπόν το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία (για το αν στο Youth League θα παίξει η πρωταθλήτρια ομάδα Κ-20 ή η πρωταθλήτρια Κ-17), ο Ολυμπιακός βρέθηκε προ της δυσάρεστης έκπληξης να βρει μονάχα τη δική του ψήφο, αφού το αποτέλεσμα ήταν 9-1!

Το πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι ότι ψήφισαν εναντίον του οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά ψήφισαν το ίδιο και οι Ατρόμητος, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός και Πλατανιάς. Διότι κάποιες εξ αυτών των ομάδων στήριζαν παραδοσιακά τις θέσεις του Ολυμπιακού σε κάθε θέμα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι Χανιώτες δεν είχαν ψηφίσει ποτέ μέχρι σήμερα εναντίον του.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε ομόφωνα ο βαθμολογικός πίνακας για τις θέσεις 1 έως 5.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Offs. Επιφυλάχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ως προς μία και μόνο συγκεκριμένη διαδικαστική παράμετρο της απόφασης του Δ.Σ. της Super League αναφορικά με τη βαθμολογία της ομάδας που τυχόν θα αντικαταστήσει ΠΑΕ που θα συμμετέχει στα Play Offs και εν συνεχεία τυχόν θα ανακληθεί η άδειά της. Διευκρινίζεται πως το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί από την ΟΥΕΦΑ, αν η όποια απόφαση (σε περίπτωση που η ΟΥΕΦΑ αποφασίσει να προβεί στην εξέταση φακέλων αδειοδότησης) δεν εκδοθεί πριν τις 11/05/2016 (ημερομηνία έναρξης των Play Offs), αυτή (ή η εισήγηση επ’ αυτής) να εκδοθεί μετά τη λήξη των Play Offs.

3/ Αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς την ΕΠΟ για τη συμμετοχή στο UEFA Youth League της πρωταθλήτριας ομάδας του πρωταθλήματος Novasports Super League K17».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x