Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αθλητικής επικαιρότητας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ντέρμπι της Τεχεράνης ανάμεσα στην Έστεγκλαλ-Περσέπολις και όχι φυσικά για αθλητικούς λόγους.

Όπως μεταδίδει το «Nasmin News Agency», η αστυνομία του Ιράν προχώρησε στη σύλληψη δύο γυναικών, που προσπάθησαν να μπουν στο «Azadi Stadium» με τη μία μάλιστα να κρατά τη σημαία της Περσέπολις, καθώς απαγορεύεται στις γυναίκες να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου στο γήπεδο.

Η σημασία της είδησης έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω της παρουσίας του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην αναμέτρηση μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μάρκο φαν Μπάστεν, ως προσκεκλημένοι της ιρανικής ομοσπονδίας.

Η κριτική που δέχεται ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι έντονη, καθώς βρέθηκε σε μία περιοχή στην οποία υφίσταται ξεκάθαρος ρατσισμός για τις γυναίκες, ενώ η οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν έχει στηλιτεύσει τη στάση της FIFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση στις γυναίκες από πλευράς Ιράν υφίσταται από το 1982, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ