Stoiximan Super League

Σύμμαχος οι τράπεζες για τη λύση Βοτανικού

Οι τράπεζες που εμπλέκονται στο «στοιχειωμένο» πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης δείχνουν απόλυτα θετικές στη λύση του Βοτανικού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανέφερε τη λύση του Βοτανικού για το γήπεδο του Παναθηναϊκού σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα. Αυτή η προοπτική, σύμφωνα με τη Live Sport, βρίσκει απόλυτα θετικές και τις δύο τράπεζες που ήταν εξ αρχής εμπλεκόμενες στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, την Alpha και την Πειραιώς.

Αμφότερες βγαίνουν ακόμη και σήμερα ζημιωμένες βλέποντας το «κουφάρι» του ανολοκλήρωτου εμπορικού κέντρου και δεν αποκλείεται εφόσον το έργο «ξεπαγώσει» και προχωρήσει, να μην περιοριστούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να επιδιώξουν συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση.

Η λύση του Βοτανικού έχει το μεγάλο ατού πως δεν υπάρχουν γραφειοκρατικές εκκρεμότητες σε αντίθεση με το Athens Alive, που συναντά πολλά εμπόδια και χρειάζεται χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ δεν είναι καν βέβαιο ότι θα προχωρήσει. Για το γήπεδο μπάσκετ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αφού πιθανή αλλαγή στα σχέδια για να συμπεριληφθεί μια εγκατάσταση ανάλογη των απαιτήσεων του μπασκετικού Παναθηναϊκού ίσως χρειαστούν τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία και αυτό μπορεί να εγείρει εμπόδια από το Συμβούλιου της Επικρατείας. Όμως με βάση το χώρο που προβλέπεται για τον σύλλογο (40 στρέμματα και συνολικά 7.500 τμ. αθλητικών εγκαταστάσεων) ακόμη και σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βρεθεί λύση.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την ΠΑΕ για το θέμα του Βοτανικού, ούτε φυσικά και για το θέμα του ενιαίου και αδιαίρετου Παναθηναϊκού, που φυσικά προβλέπει την εμπλοκή του αφεντικού της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γιάννης Αλαφούζος, παρότι βρίσκεται στο εξωτερικό, έχει ενημερωθεί για τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x