Stoiximan Super League

«Συννεφιασμένη» Κυριακή για τον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον… θρύλο του Θρύλου, τον Θανάση Μπέμπη, που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 90 ετών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι μια «συννεφιασμένη» Κυριακή για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.

Οι σημαίες του συλλόγου είναι μεσίστιες και φανερώνουν το μέγεθος του ανδρός που έφυγε από τη ζωή.

Και είναι αλήθεια πως όσοι τον γνώρισαν, μόνο τούτο είχαν να πουν: «Αυτός δεν είναι Μπέμπης, ετούτος είναι γίγαντας».

Μια εμβληματική μορφή των «ερυθρόλευκων» δεν είναι πια μαζί μας, ο Θανάσης Μπέμπης πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 90 ετών, έχοντας, όμως, πετύχει κάτι που χαρακτηρίζεται μοναδικό. Αγαπήθηκε τόσο πολύ από μια λαοθάλασσα, που ακόμα και εκείνοι που δεν τον είδαν να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη ριγωτή, φρόντισαν να συντηρούν το μύθο του τεράστιου παίκτη, με βάση αυτά που είχαν ακούσει από τους παλιότερους.

Είναι μια μέρα θλίψης για την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς ο Θανάσης Μπέμπης ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα των Πειραιωτών. Υπήρξε εμβληματική μορφή του συλλόγου και ένας από τους ηγέτες που έκαναν τον Ολυμπιακό, θρύλο. Το όνομά του θα είναι γραμμένο για πάντα στις σελίδες της «ερυθρόλευκης» δόξας και τα κατορθώματά του θα περιγράφονται με μοναδικό τρόπο από γενιά σε γενιά.

Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο σαν παίκτης αλλά και από την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου. Και όταν έφτασε η στιγμή να αποσυρθεί και από τον πάγκο, συνέχισε να αγαπάει (με μεγαλύτερο μάλιστα πάθος) την ομάδα του λιμανιού.

Αγαπούσε, πλέον, τον Ολυμπιακό όχι σαν παίκτης ή σαν προπονητής, αλλά σαν φίλαθλος και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ο Θανάσης Μπέμπης θα παρακολουθεί τον Ολυμπιακό του από ψηλά και θα πανηγυρίζει με τις επιτυχίες των Πειραιωτών. Είναι λίγες οι προσωπικότητες που βάζουν τόσο πολύ «μελάνι» στη συγγραφή της ιστορίας ενός συλλόγου και ο μεγάλος Μπέμπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν το όνομά του θα μνημονεύεται με τεράστια αγάπη και σεβασμό. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρόσφερε ο Θανάσης Μπέμπης στον Ολυμπιακό, που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x