Stoiximan Super League

Ιωνικός: O Άοσμαν που… επιστρέφει για να υπογράψει, η 4άδα ανανεώσεων και η έναρξη της προετοιμασίας

Ο Άοσμαν έχει διαμηνύσει στον Ιωνικό ότι θα επιστρέψει στις 10 Ιουνίου για να υπογράψει, την ώρα που τέσσερις παίκτες ζητούν κι άλλο χρόνο από το κλαμπ. Στις 20 Ιουνίου η πρώτη συγκέντρωση.

Στο φουλ προχωρά ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Ιωνικό. Εξάλλου, σε επίπεδο φιλολογικών συζητήσεων είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, ωστόσο μετά το Πάσχα και τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής άρχισε να τρέχει στα γεμάτα. Πλέον, με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί -και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού (με πρώτη θέση στα playouts, ρεκόρ και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο)- η προσοχή έχει στραφεί, καταρχάς, στο ποιοι από το υπάρχον ρόστερ θα παραμείνουν.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται απλά η ανακοίνωση των Νικαιωτών για τη διετή επέκταση της συνεργασίας τους με τον Γιώργο Μύγα, κάτι που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόκειται να συμβεί και με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Δύο σημαντικές κινήσεις για τους «κυανόλευκους», όπως εξάλλου (θα) είναι και εκείνη του Αίας Άοσμαν. Είχε σημειωθεί εδώ και καιρό ότι η παραμονή του απόλυτου MVP του Ιωνικού (8 γκολ / 11 ασίστ) μόνο απίθανη δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία. Βέβαια, δεν πρόκειται για κάτι τελειωμένο. Ο 27χρονος Σύρος έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του κλαμπ ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα (έχει αποχωρήσει για διακοπές) στις 10 Ιουνίου, προκειμένου να υπογράψει. Βέβαια, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κατοχυρωθούν όλα αυτά και σε συμβόλαια.



Την ίδια στιγμή, πολύ καλό είναι το κλίμα και σε ό, τι αφορά την περίπτωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσει να αποτελεί τον ηγέτη των μετόπισθεν του Ιωνικού και την επόμενη σεζόν.

Ουσιαστικά, την τετράδα που «καίει» αυτήν τη στιγμή τους ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού στη Νίκαια συνθέτουν οι Λένις, Τουράμ, Ντάλσιο και Κάνιας. Διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους. Το κλαμπ έχει κάνει σ' όλους πολύ καλές προτάσεις, με τον δεύτερο να είναι εκείνος που φέρεται πιο κοντά στο «ναι». Όλοι τους έχουν ζητήσει λίγο χρόνο ακόμα, ωστόσο ο Ιωνικός έχει θέσει ως deadline τα τέλη του Μάη. Εάν δεν υπάρχει οριστική απάντηση, θα εξεταστούν άλλες περιπτώσεις. Αρκετά δύσκολη -αλλά όχι τελειωμένη προς το αρνητικό- είναι εκείνη του Λένις, με τον Ντάλσιο να φέρεται να ψάχνει και κάτι άλλο, όπως και ο Κάνιας (κυρίως στο οικονομικό κομμάτι).



Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζεται το +1 που υπάρχει στα συμβόλαια των Βαλεριάνου, Ρομαό, Μάντζη και Πλατέλλα, ενώ συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας υπάρχουν και με άλλους ποδοσφαιριστές με λιγότερο ή περισσότερο χρόνο συμμετοχής (π.χ. Σάντσες, Καμπράλ, Γκοτσούλιας αλλά και νεαρότεροι). Σε ό, τι αφορά τις θέσεις που μπαίνει προτεραιότητα να γίνουν κινήσεις για νέα αποκτήματα, η μέχρι στιγμής αλλαγή έχει να κάνει μ' εκείνη του αριστερού μπακ, μετά και τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Γιάννη Κιάκου. Επιπλέον, το κλαμπ ψάχνει, καταρχάς, δεξί μπακ (υπάρχει μόνο ο Μύγας), στόπερ, 6-8άρι και στο… τέλος της μέρας (με ανανεώσεις και αποκτήσεις) να έχει τέσσερις εξτρέμ (τρεις «ψημένους» κι έναν νεαρό). Προφανώς, εφόσον δεν ολοκληρωθούν κάποιες εκ των παραπάνω ανανεώσεων, θα αυξηθούν και οι ανάγκες. Εάν και πρόθεση είναι η διατήρηση του βασικού κορμού.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να λαμβάνει χώρα το διάστημα 3-17 Ιουλίου. Μια χρονιά -που βάσει του τριετές πλάνου που έχει θέσει η διοίκηση Τσιριγώτη- στόχος είναι ο Ιωνικός να καθιερωθεί στα «μεγάλα σαλόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x