Ιταλία

Σύζυγος Αστόρι: «Για μένα κάθε μέρα είναι 4 Μαρτίου»

Συνέντευξη-εξομολόγηση έδωσε η σύζυγος του Νταβίντε Αστόρι, Φραντσέσκα Φιορέτι, για τον έναν χρόνο ζωής χωρίς τον άντρα της.

Στις 4 Μαρτίου 2018 γράφτηκε μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του ιταλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Νταβίντε Αστόρι, «έφυγε» σε ηλικία 31 χρόνων βυθίζοντας στο πένθος πολλούς ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως την οικογένειά του και τη γυναίκα του, Φραντσέσκα Φιορέτι.

Από τότε έχει περάσει λίγο παραπάνω από ένας χρόνος και η Φιορέτι έδωσε συνέντευξη στην οποία εξομολογείται πώς ζει αυτό το διάστημα χωρίς τον αγαπημένο της άνθρωπο και πώς έχει καταφέρει να απαλύνει έστω και λίγο τον πόνο της.

«Πολλοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει αν κοιμήθηκα την 4η Μαρτίου και τους απάντησα πως για μένα κάθε μέρα είναι 4 Μαρτίου. Ό,τι και αν κάνω, σκέφτομαι πως ο Νταβίντε δεν είναι πλέον δίπλα μου. Ήταν μία τραγωδία για μένα. Ήταν ένας βασανιστικός, δύσκολος και απαιτητικός χρόνος για μένα. Δεν ήξερα πως ήμουν τόσο δυνατή. Έπρεπε να βρω την ενέργεια και το κουράγιο που δεν ήξερα καν αν έχω, για να αντεπεξέλθω. Πριν ήμουν η Φρα, ένα κορίτσι της ηλικίας μου, έπειτα έγινα η Φραντσέσκα, μία γυναίκα που αντιμετωπίζει προκλήσεις που δεν φανταζόταν ποτέ ότι μπορούσε να ξεπεράσει.

Συχνά σκέφτομαι πώς θα συμπεριφερόταν αν ήταν στη θέση μου. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον πόνο. Στην αρχή, φοβόμουν τα πάντα. Για πολλούς μήνες δεν άνοιγα την τηλεόραση ούτε κοιμόμουν στο δωμάτιό μας. Φοβόμουν πως δεν θα μπορώ πλέον να φροντίζω την κόρη μου. Μία ημέρα μετά τον θάνατο του Ντάβιντε πήγα σε παιδοψυχολόγο, η οποία με βοήθησε. Ήμουν εντελώς μπερδεμένη. Είμαι πολύ χαρούμενη που η μνήμη του έχει μείνει ζωντανή και ακούω από πολλούς ότι ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και όντως ήταν.

Είμαι 30 χρόνων και πολλές φορές σκέφτομαι πως είναι αδύνατο να ερωτευτώ ξανά, αλλά ακόμα ελπίζω να ανακαλύψω καινούρια μέρη, να γελάσω ξανά και να πηγαίνω για φαγητό με φίλους
».

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x