Αγγλία

Τα στατιστικά που αποδεικνύουν την «κατρακύλα» του Αλέξις Σάντσες!

Ο Αλέξις Σάντσες δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του στο Μάντσεστερ, με πέντε σημαντικά στατιστικά του στοιχεία να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ήταν 22 Ιανουαρίου 2018, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες από την Άρσεναλ, παραχωρώντας τον Χένρικ Μχιταριάν ως αντάλλαγμα στην ομάδα του Λονδίνου.

Η ιστοσελίδα «Squawka.com» παρουσίασε πέντε στοιχεία, που δείχνουν ξεκάθαρα την αγωνιστική πτώση του Χιλιανού φορ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι η επιλογή του Αλέξις να μετακομίσει στο Μάντσεστερ δεν ήταν σωστή, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού της Γιουνάιτεντ δεν του ταιριάζει, και από ό,τι φαίνεται αυτές οι φωνές τώρα δικαιώνονται.

Στην Άρσεναλ, ο Χιλιανός, πήγε το 2014 και κατάφερε σε 166 αγώνες να σκοράρει 80 γκολ, κατακτώντας στα χρόνια που αγωνιζόταν με την φανέλα των «κανονιέρηδων» δύο Κύπελλα

Tα στατιστικά που δείχνουν την επιθετική πτώση του Σάντσες:

1.Σκοράρει ανά 689.5 αγωνιστικά λεπτά!
Έχοντας σημειώσει μόλις τρία γκολ από τότε που πήγε στη Γιουνάιτεντ, έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο στα λεπτά που χρειάζεται για να σκοράρει, όντας πίσω από τους συμπαίκτες του στην επίθεση, με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει ανά 206’ και τον Ρομελού Λουκάκου να χρειάζεται περίπου 150’ για να στείλει την μπάλα στο «πλεκτό».

Ακόμη χειρότερη κάνει την επίδοση του Χιλιανού το γεγονός πως ο αμυντικός της ομάδας, Κρις Σμόλινγκ, χρειάζεται 304 λεπτά λιγότερα από τον Σάντσες για να σκοράρει, με τον Άγγλο αμυντικό να σημειώνει ένα γκολ ανά 385 λεπτά.

2.Χάνει εύκολα την κατοχή της μπάλας.
Ο Αλέξις από τότε που αγωνίζεται με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» έχει χάσει την κατοχή της μπάλας 347 φορές. Μόνο 4 παίκτες έχουν μεγαλύτερο αριθμό λαθών στην Πρέμιερ Λιγκ, με έναν από αυτούς να είναι ο τερματοφύλακας της Γουότφορντ, Μπεν Φόστερ.

3.Έχει να σκοράρει 831 λεπτά.
Αν και είχε διανύσει και στην Άρσεναλ μεγάλο διάστημα χωρίς να σκοράρει, καθώς έφτασε εκεί τα 897 λεπτά χωρίς γκολ, τώρα τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά σε συνδυασμό με το επόμενο στατιστικό.

4.Μειώθηκε στο μισό ο μέσος όρος των σουτ του
Με τη πρώην ομάδα του ο Αλέξις επιχειρούσε 4,1 σουτ ανά παιχνίδι, όπου και ήταν η βασική επιθετική απειλή της Άρσεναλ για τους αντιπάλους του.

Στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των σουτ που κάνει, φθάνοντας τον μέσο όρο του στα 2,4 σουτ σε κάθε αγώνα, χάνοντας παράλληλα πολλές σημαντικές ευκαιρίες, όπως το γκολ σε κενό τέρμα απέναντι στην Νιούκαστλ την περασμένη σεζόν.

5. Στα μισά παιχνίδια που ξεκινάει βασικός γίνεται αλλαγή.
Σε 17 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει ξεκινήσει βασικός ο Χιλιανός,έχει γίνει αλλαγή, αφού δεν πείθει με την εμφάνισή του τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο προπονητή να χρειάζεται έναν παίκτη να κάνει την διαφορά, κάτι που δεν κάνει ο Αλέξις όταν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο.

Επιμέλεια: Γιάννης Παλιβάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x