Ιταλία

Τα baby-μπακ της Serie A

Νεαροί μπακ, Ιταλοί και μη, πρωταγωνιστούν στο ξεκίνημα της Serie A τη φετινή σεζόν και όχι μόνο χάρη στους τραυματισμούς των λεγόμενων «βασικών».

Λιρόλα, Μπαρέκα, Τζαμπάνο, Μιάνγκουε, Καλάμπρια. Η Serie A σφύζει από νεότητα στα άκρα της άμυνας, με παίκτες που δείχουν ικανοί, αρπάζοντας την ευκαιρία, να καθιερωθούν και να διαπρέψουν στα ιταλικά γήπεδα.

Λιρόλα (Σσουόλο)

«Επιχειρεί σέντρες συχνά (10), έκανε την ασίστ για το 1-0 του Ντεφρέλ. Έχει σωστούς χρόνους στην είσοδό του σε μία φάση και ένα πόδι αρκετά εκπαιδευμένο» ανέφερε η κριτική του Πολ Λιρόλα από τη Gazzetta dello Sport.

Όταν η Σασουόλο αποφάσισε να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους, δεν είχε συμπληρώσει ακόμα τα 19. Αυτή τη στιγμή μοιάζει να έχει ξεπεράσει τα προσδοκώμενα.

Απέναντι στην Ατλέτικ Μπιλμπάο, στο Europa League, κατάφερε να σκοράρει, με την Ουντινέζε προσέφερε θέαμα καλύπτωντας όλη τη δεξιά πλευρά των «νεροβέρντι». Ο 20χρονος Ισπανός είναι το σύμβολο ενός γκρουπ νεαρών παικτών που σιγά σιγά κατακτούν τη Serie A.

O Λιρόλα αγωνίστηκε μία σεζόν με την «primavera» (ομάδα νέων) της Γιουβεντους, πριν μπει στον κόσμο των «μεγάλων», αποδεχόμενος το κάλεσμα του προπονητή της Σασουόλο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη.



Μπαρέκα (Τορίνο)

Ο Αντόνιο Μπαρέκα, είναι «προϊόν» της σχολής της Τορινο, έχει δύο χρόνια περισσότερα από τον Ισπανό και πάλεψε προκειμένου την περσινή σεζόν να βρει χώρο στην Κάλιαρι, στη Serie B, σε μια ομάδα που έπρεπε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Επιστρέφοντας στην «Γκρανάτα» κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος τον έχρισε βασικό με την Πεσκάρα και τον διατήρησε απέναντι στη Ρόμα.

inner

Τζαμπάνο (Πεσκάρα)

Ο Φραντσέσκο Τζαμπάνο, γεννημένος το 1993, είναι ο πιο «ηλικιωμένος» της παρέας. Όπως ο Λιρόλα, χάρισε μία ασίστ την τελευταία αγωνιστική, ακριβώς όταν επέστρεψε στην θέση του ακραίου αμυντικού, αφού είχε ξεκινήσει ως εσωτερικός μέσος τον αγώνα με τη Τζένοα. Η σέντρα είναι η «σπεσιαλιτέ» του. Δεν θα ήταν έκπληξη να τον δούμε σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο από την επόμενη σεζόν.

inner

Καλάμπρια (Μίλαν)

Ο Ντάβιντε Καλάμπρια έκανε ήδη το ντεμπούτο του πέρσι, είναι όμως ακόμα μόνο 19 ετών. Έσφιξε τα δόντια στην Φλωρεντία, όπως έκανε όλη η Μίλαν, μη πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση λόγω του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Πήρε φανέλα βασικού για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι (τον βοήθησε ο τραυματισμός του Άμπατε) και τα συγχαρητήρια για το γεγονός πως η εστία των «ροσονέρι» δεν έχει παραβιαστεί στους τρεις τελευταίους αγώνες, ανήκουν και σε αυτόν.



Μιάνγκουε (Ίντερ)

Όπως ο Λιρόλα, έτσι και ο Σένα Μιάνγκουε έχει γεννηθεί το ’97. Έκανε κάποια λάθη στον πρώτο του αγώνα ως βασικός (κόντρα στην Μπολόνια), η τεχνική και η προσωπικότητα ωστόσο δεν του λείπουν. Έχει μάλιστα έναν προπονητή (Φράνκ Ντε Μπούρ) που γνωρίζει άριστα να δουλεύει με μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές.





Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x