Stoiximan Super League

Τα δεδομένα ευνοούν την ΑΕΚ για Βράνιες

Οι συνθήκες για την παραμονή του Όγκνιεν Βράνιες στην ΑΕΚ είναι ευνοϊκές, αλλά η στάση της Άντερλεχτ θα κρίνει πολλά.

Ο Όγκνιεν Βράνιες έκανε για πολλοστή φορά σαφές πως η ΑΕΚ είναι το «σπίτι» του και πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτή. Η υπόθεση, βέβαια, δεν είναι τόσο απλή, καθώς ο δανεισμός του από την Άντερλεχτ ολοκληρώνεται.

Πάντως τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της παραμονής του στην «Ένωση». Αφενός μεν δεν υπάρχει κάποια συμφωνημένη ρήτρα, πάνω στην οποία μπορούν να… πατήσουν οι Βέλγοι και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αρχίσουν από μηδενική βάση. Αφετέρου δε, ο Βράνιες έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με την Άντερλεχτ, που θα του αποφέρει 1,8 εκατ. ευρώ συνολικά. Πρόκειται για ποσό πολύ υψηλό για παίκτη που δεν υπολογίζεται και γίνεται δυσβάσταχτο με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Επιπροσθέτως, μοιάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί άλλη ομάδα να τον αποκτήσει, καθώς μόνο στην ΑΕΚ έχει αποδώσει τόσο καλά στην καριέρα του και πλέον βαδίζει στα 31.

Η υπόθεση, πάντως, μπορεί να σύρει για αρκετό καιρό. Η Άντερλεχτ είναι φυσικό να επιδιώξει να γλιτώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από μια επένδυση που δεν της απέδωσε, ενώ και η ΑΕΚ δεν δείχνει διάθεση να καλύψει τη χασούρα των Βέλγων. Θα κάνει επαφές με την Άντερλεχτ για να διατηρήσει τον Βόσνιο στο δυναμικό της, είτε με αγορά είτε με επέκταση δανεισμού, αλλά είναι επίσης σαφές πως δεν πρόκειται να καλύψει συμβόλαιο άνω των 3/5 των αποδοχών που έχει ο παίκτης με τους Βέλγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x