Stoiximan Super League

Τα δεδομένα για Μάνταλο και Μπεσίκτας

Το δεδομένο «φλερτ» της Μπεσίκτας με τον Μάνταλο που δεν είναι εντελώς φρέσκο, όπως και η «κρούση» από την Κίνα. Όλες οι λεπτομέρειες στο sport-fm.gr.

Πρόσφατα δημοσιεύματα από την Τουρκία έφεραν και πάλι στον «αφρό» το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για την απόκτηση του Πέτρου Μάνταλου, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για πρόταση που πρόκειται να κατατεθεί στην ΑΕΚ για να τον κάνει δικό της.

Το «φλερτ» των «μαυραετών» με τον διεθνή άσο είναι δεδομένο, όμως δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά πριν από λίγους μήνες. Λίγο πριν τη μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι του συλλόγου της γειτονικής χώρας έδειξαν τις προθέσεις τους (μέσω του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Αλί Ναΐμπι) για τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και έγινε η πρώτη επίσημη επαφή. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» βρέθηκε στην Τουρκία, καθώς είχε προγραμματίσει να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση Μπασακσεχίρ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (27/2) για τους «32» του Europa League.

Στο περιθώριο εκείνου του ταξιδιού μίλησε από κοντά με το γραφείο μάνατζερ «Altis Sport Consulting» (των Λευτέρη Σαδίκη και Okcan Tekdemir) το οποίο μεσολάβησε στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις, καθώς άνθρωπός του ήταν στην Τουρκία εκείνη την περίοδο. Το sport-fm.gr επικοινώνησε μαζί τους, αλλά δεν έγινε κάποιο σχόλιο από την άλλη πλευρά για το θέμα.



Στο ρεπορτάζ του «kartalhaber.com» αναφέρεται η πληροφορία για πρόταση ύψους 800.000 ευρώ που φερόταν να έχει στα σκαριά η Μπεσίκτας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, οι Τούρκοι έριξαν προφορικά στο τραπέζι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιο που έδιναν στον Μάνταλο ήταν τριετές.



Deal δεν υπήρξε, διότι για την ακρίβεια δεν έγινε καν επίσημη πρόταση, αφού τα πάντα πήγαν στην άκρη λόγω της πανδημίας. Αυτό που προκύπτει από το «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ είναι ότι ο παίκτης (του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2022) δεν παραχωρείται με λιγότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, μιλάμε για διαπραγματεύσεις και τα ποσά είναι κάπως σχετικά σε αυτές περιπτώσεις. Διότι, η αίσθηση που δημιουργήθηκε από εκείνες τις διαπραγματεύσεις ήταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά στην παρούσα φάση, σε σχέση με τις συζητήσεις που έγιναν πριν από λίγο καιρό. Διότι, έχει μεσολαβήσει ο κορωνοϊός, ο οποίος έκανε σημαντική οικονομική ζημιά στους συλλόγους το περασμένο δίμηνο. Από τις «δαγκάνες» του δεν γλίτωσε ούτε η Μπεσίκτας, η οποία ναι μεν δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Μάνταλου, που της αρέσει πολύ, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί ελιχθεί όπως θα ήθελε στο μεταγραφικό παζάρι. Ίσως να μην είναι σε θέση να προσφέρει τα λεφτά που προσέφερε πριν από τρεις μήνες για τον Έλληνα άσο. Ψάχνεται για να βρει νέες πηγές εσόδων, όπως κάποια χορηγία για παράδειγμα.

Φυσικά, οι «μαυραετοί» δεν είναι οι μόνοι που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Έχει υπάρξει -μεταξύ άλλων- και από σύλλογο της Κίνας. Πριν γίνει τόσο μεγάλο το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Η ομάδα της Ασίας σκόπευε να δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ στους «κιτρινόμαυρους» για «ενοίκιο» ενός έτους, συν 2 εκατομμύρια ευρώ, τον περασμένο Ιανουάριο. Συμφωνία δεν υπήρξε, στη συνέχεια τα πάντα «πάγωσαν» στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού κι από τότε, δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό από το συγκεκριμένο μέτωπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x