Stoiximan Super League

Τα δεδομένα για το ρόστερ της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης «υποσχέθηκε» πολλές αλλαγές, οι οποίες αφορούν κυρίως το ρόστερ της ομάδας και το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν για κάθε παίκτη της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια κακή χρονιά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Πέραν της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να... πετύχουν κάτι άλλο στην σεζόν. Στο πρωτάθλημα η Ένωση δεν ήταν ανταγωνιστική και έμεινε από σχετικά νωρίς εκτός διεκδίκησής του, ενώ στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ για τρίτη σερί χρονιά.

Όλα αυτά, στάθηκαν αφορμή για να βρεθεί στα Σπάτα την Δευτέρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Μεταξύ άλλων, μέσα στην απογοήτευσή του ο Τίγρης «υποσχέθηκε» πολλές αλλαγές, οι οποίες αφορούν κυρίως το θέμα του ρόστερ και όχι το τεχνικό επιτελείο, προς το παρόν, αφού προσωρινά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή είτε στο θέμα του προπονητή ή οποιουδήποτε ασχολείται με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κάπως έτσι, το ρόστερ της ΑΕΚ αναμένεται να υποστεί ένα... λίφτινγκ, με τους ανθρώπους του «δικέφαλου» να θέλουν να φτιάξουν εκ νέου μια δυνατή ομάδα, που θα επιστρέψει στους τίτλους και το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε θέση.

Ο Μπάρκας, η πιθανή πώληση και οι... άλλοι γκολκίπερ
inner

Ξεκινώντας από τον «άσσο», τα πράγματα είναι λίγο... περίεργα! Η θέση του Μπάρκα στο ρόστερ της νέας σεζόν θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα «σκάσει» κάποια πρόταση γι’ αυτόν. Άλλωστε η Ρόμα έχει δείξει το ενδιαφέρον της. Την ίδια ώρα, υπάρχει ο Αθανασιάδης που έχει αποκτηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης, με το μέλλον του Τσιντώτα να εξαρτάται από το τι θα συμβεί στην περίπτωση του Μπάρκα.

Φυσικά, υπάρχουν όπως και σε κάθε ρόστερ ομάδες ορισμένοι μικροί που συμπληρώνουν την τετράδα των τερματοφυλάκων. Πρόκειται για τους Γιαννίκογλου και Γκίνη, οι οποίοι και έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Οι σίγουροι στην άμυνα και ο φευγάτος Τσόσιτς
inner

Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Οικονόμου που αποκτήθηκε από την Μπολόνια θα παραμείνει, όπως και ο Τσιγκρίνσκι αλλά και ο Σβάρνας σαν επιπλέον λύση στα στόπερ. Ο Τσόσιτς είναι από τους παίκτες που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει, ενώ ο Λαμπρόπουλος έχει ήδη αποχωρήσει καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει ο Λόπες που επιστρέφει, όπως και ο Χουλτ και αυτό το δίδυμο θα υπερασπιστεί την συγκεκριμένη πτέρυγα. Στο δεξί άκρο, τώρα, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Ο Γκάλο δεν ανανέωσε και αποχώρησε, ενώ ο Μπακάκης βάσει του συμβολαίου του παραμένει αφού έχει ισχύ μέχρι το 2023. Θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, αν και υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό γι’ αυτόν. Εάν έρθει μια πρόταση στα 2 εκατομμύρια και πάνω, τότε η Ένωση δεν είναι αρνητική να τον παραχωρήσει και θα πάει για δύο παίκτες στην εν λόγω θέση. Τέλος, επιστρέφει από δανεισμό ο Βασιλαντωνόπουλος, που θα ακολουθήσει την προετοιμασία και εφόσον πείσει τον προπονητή θα πάρει επιτέλους την ευκαιρία του.

Η σίγουρη τετράδα στον άξονα και οι... χλωμοί
inner

Μία θέση πιο μπροστά, στον άξονα. Ο Σιμόες επέκτεινε το συμβόλαιό του προ μηνών και δεν υπάρχει θέμα να μην συνεχίσει στην ομάδα, όπως και ο Γαλανόπουλος που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου. Μάνταλος και Μπακασέτας είναι δύο ποδοσφαιριστές που στην ΑΕΚ θέλουν να τους κρατήσουν και όλα δείχνουν πως θα συμβεί αφού έχουν συμβόλαιο, αν και για τον πρώτο υπάρχουν αρκετά σενάρια και ορισμένες πληροφορίες πως δεν αποκλείεται να έχει πρόταση το καλοκαίρι από το εξωτερικό.

Στην περίπτωση του Άλεφ που είναι δανεικός από την Μπράγκα, πρέπει να δοθεί κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί. Η παραμονή του στην ομάδα είναι τη στιγμή που μιλάμε στο 50-50. Όσον αφορά τον Κρίστισιτς, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει ρόλο στην ομάδα αλλά ούτε να κερδίσει ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη των προπονητών, με τις πιθανότητες να γέρνουν προς την παραμονή του. Κυρίως γιατί στην Ένωση τον πιστεύουν και θεωρούν πως εάν κάνει προετοιμασία με την ομάδα, θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο απ’ ότι μέχρι στιγμής.

Δεν πρέπει κανείς να παραλείψει την περίπτωση του Σαμπανάτζοβιτς, του νεαρού χαφ που αποκτήθηκε τον Γενάρη και παρέμεινε δανεικός στην Σαράγεβο. Θα επιστρέψει το καλοκαίρι για να κάνει προετοιμασία και αν θεωρηθεί πως μπορεί να βοηθήσει θα παραμείνει καθώς αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει... εικόνα από το αν μπορεί να σταθεί προς το παρόν στην ΑΕΚ.

Υπάρχει, επίσης, ο νεαρός Μπότος και ο Πάρης Μπάμπης και παίζουν στον άξονα και ίσως να είναι στο ρόστερ, ενώ ο Μοράν που έχει δοθει δανεικός στην Μάλαγα, δεν θα συνεχίσει στους «κιτρινόμαυρους».

Εξτρέμ... αγνοούνται
inner

Ο Αλμπάνης και μετά το... χάος στα εξτρέμ! Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο μόνος κανονικός εξτρέμ στο ρόστερ και αυτός ο οποίος έχει μία σίγουρη θέση στην επόμενη χρονιά. Ο Μπογέ που χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον στη συγκεκριμένη θέση, δεν πρόκειται να αποκτηθεί. Τόσο γιατί δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο αλλά και γιατί η ρήτρα απόκτησής του είναι πολύ υψηλή (σ.σ. 5-6 εκατ. ευρώ). Ο Γιαννιώτας δεν θα παραμείνει, επίσης, και είτε θα πωληθεί αν βρεθεί ομάδα είτε θα λυθεί το συμβόλαιό του εφόσον οι δύο πλευρές βρουν λύση.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε την περίπτωση του Κλωναρίδη, ο οποίος αγωνίζεται είτε ως εξτρέμ είτε ως δεύτερος φορ. Έχει ένα χρόνο ακόμη στο συμβόλαιό του αλλά η θέση του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι αμφίβολη και στο... 50-50. Οι πληροφορίες λένε πως έχει υπάρξει ενδιαφέρον από το Βέλγιο, όπου και έχει μεγαλώσει με τον ίδιο να κοιτάει επίσης και στο εξωτερικό.

Ο Λιβάγια και ο Πόνσε...
inner

Φτάσαμε, λοιπόν, στην γραμμή κρούσης όπου δεν υπάρχει τίποτα το βέβαιο! Ο Πόνσε είναι δανεικός από την Ρόμα και πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Οι Ιταλοί θα τον παραχωρήσουν μόνο με ένα ποσό από τα 6 εκατ. ευρώ και πάνω, ενώ ο ίδος θέλει συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για ποσά που δεν είναι εύκολα να τα δώσει ελληνικά ομάδα για έναν παίκτη, παρότι έχει κάνει εξαιρετική σεζόν.

Στην περίπτωση του Λιβάγια, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά ο μάνατζέρ του έχει πολύ καλές επαφές σε Ιταλία και Γερμανία και... ψάχνεται! Εφόσον έρθει μια καλή πρόταση στην ΑΕΚ, στα 5-6 εκατ. ευρώ όλα δείχνουν πως θα πωληθεί. Ιδιαίτερα μετά την κακή φετινή χρονιά που έκανε. Δεν θα... χαλάσει, πάντως, τους «κιτρινόμαυρους» να τον κρατήσουν και τη στιγμή που μιλάμε, αναμένεται να είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν αλλά δεν είναι και «μακρινό» σενάριο αυτό της πώλησής του.

Τέλος, στο θέμα της επίθεσης πρέπει να βάλουμε και τον Γιακουμάκη που είναι δανεικός στον ΟΦΗ. Ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει και να παλέψει για μια θέση στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, με την απόφαση να είναι στα χέρια του προπονητή! Ίσως να του δοθεί η ευκαιρία στην προετοιμασία και από εκεί να κριθεί η παραμονή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x