Champions League

Τα λάθη πληρώνονται

Γράφαμε την παραμονή του τελικού στο σάιτ του ΣΠΟΡ FM πως όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και ότι ο Κάριους είναι ο παίκτης που μπορεί να κρίνει τον τελικό.

Γράφαμε την παραμονή του τελικού στο σάιτ του ΣΠΟΡ FM πως όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και ότι ο Κάριους είναι ο παίκτης που μπορεί να κρίνει τον τελικό. Έτσι κι έγινε. Ο Γερμανός πορτιέρε αποδείχθηκε καταστροφή για την αγγλική ομάδα καθώς τα λάθη που έκανε στοίχισαν πολύ ακριβά στην ομάδα του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα λάθη πληρώνονται κι αυτό ακριβώς έγινε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγαλύτερο λάθος το οποίο έχει πληρώσει πολύ ακριβά η Λίβερπουλ. Κι αυτό το λάθος βαραίνει τον προπονητή της αγγλικής ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ.

Κανείς δεν αμφιβάλει για τις προπονητικές ικανότητες του Γερμανού. Καλός προπονητής και ωραία φυσιογνωμία. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι “δένεται” συναισθηματικά με τις ομάδες που εργάζεται. Το είχαμε δει στη Ντόρτμουντ τώρα το βλέπουμε και στην Λίβερπουλ. Ωστόσο ένας τόσο καλός και έξυπνος προπονητής δεν μπορεί να μην βλέπει πως Κάριους και Μινιολέ δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα του.

Όταν μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ έχει δεχθεί τρία γκολ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ από την Σεβίλλη πριν από δύο χρόνια και δέχεται τρία τέρματα και χθες βράδυ από την Ρεάλ στο Τσάμπιον Λιγκ τότε καλό θα είναι να αναρωτηθεί κάποιος στην αγγλική ομάδα για τους δύο πορτιέρε των “κόκκινων”.

Βέβαια εδώ μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει το παράδειγμα του Μπουφόν ο οποίος δέχθηκε τέσσερα γκολ στον περσινό τελικό κόντρα στην Ρεάλ. Σίγουρα όμως τα όσα έκανε ο Κάριους χθες το βράδυ δεν μπορούν να μπουν στην “ζυγαριά” με τα γκολ που δέχθηκε πέρυσι ο Μπουφόν.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο θέμα το οποίο οφείλει να λύσει η Λίβερπουλ και ίσως αυτό το πρόβλημα να είναι και από τις βασικές αιτίες που οι “κόκκινοι” είναι 28 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Όλες οι μεγάλες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν κορυφαίους γκολκίπερ. Η Γιουνάιτεντ τον Ντε Χέα, η Τσέλσι τον Κουρτούα και πάει λέγοντας. Η Λίβερπουλ όμως υστερεί σημαντικά στην συγκεκριμένη θέση και το πλήρωσε ακριβά στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η Λίβερπουλ θα αποφασίσει να κάνει την διαφορά το καλοκαίρι με μεταγραφή καλού τερματοφύλακα. Η ομάδα του Κλοπ έχει ανάγκη από έναν μεγάλο πορτιέρε, ο οποίος θα μπορεί να σηκώσει το βάρος (αγωνιστικό και ψυχολογικό) της συγκεκριμένης φανέλας. Ο Κλοπ είναι αυτός που θα αποφασίσει ωστόσο το θέμα είναι να διατεθεί κι ένα μεγάλο ποσό από την διοίκηση της Λίβερπουλ. Αν υπάρχει το χρήμα όλα γίνονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x