Stoiximan Super League

Τα σκυμμένα κεφάλια που δείχνουν υγεία και το... μέλλον

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ατρόμητου έλαβε τέλος για φέτος και η αντίδραση όσων είναι μέσα στην ομάδα δείχνει ότι η φανέλα έχει «βαρύνει» και ότι υπάρχουν απαιτήσεις.

Ένας από τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να μιλήσουν για τα όσα βίωσε ο Ατρόμητος στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι είναι ο Εντού Μπρίτο. Μην μπερδεύει κανέναν το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος άσος δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο στα ματς κόντρα σε ΑΪΚ και Φενέρ, αφού ο ρόλος του μέσα στην ομάδα είναι πιο σύνθετος λόγω του ότι πρόκειται για τον παλιότερο παίκτη.

Ο 32χρονος πήρε την απόφαση να μεταγραφεί στον Ατρόμητο στην πιο δύσκολη περίοδο της ομάδας, το καλοκαίρι του 2008, όταν θα αγωνιζόταν στη Β’ εθνική μετά από τον οδυνηρό υποβιβασμό και από τα γήπεδα της Νεάπολης, του Αγροτικού Αστέρα, του Διαγόρου, της Καστοριάς, κατάφερε να είναι παρών στο «Σουκρού Σαράτσογλου» κόντρα στη Φενέρ. Ο Βραζιλιάνος που μετά από 10 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα θα πρέπει να το θεωρούμε δικό μας παιδί έχει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι τα έχει ζήσει όλα.

Οι διαφορές του σημερινού Ατρόμητου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστιες, κάτι που καταλάβαινε κανείς εύκολα ακόμα και την επόμενη μέρα της ήττας με 3-0 μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Όσοι είναι εκτός ομάδας θεωρούσαν απόλυτα φυσιολογική την ήττα και το εύρος της, αφού έστω και έμμεσα τα ευρώ... παίζουν μπάλα. Όσοι όμως είναι εντός του οργανισμού ήξεραν και ξέρουν ότι μπορούσαν να κάνουν το βράδυ της Φενέρ πολύ δυσκολότερο, αν και εφόσον παίκτες και προπονητές (ομαδικό σπορ γαρ) απέδιδαν τουλάχιστον στα στάνταρ της πραγματικής τους αξίας.

Για αυτό το λόγο τόσο μετά τον αγώνα, όσο και την επόμενη μέρα της επιστροφής για την Αθήνα, δεν έβλεπε κανείς ούτε χαμόγελα, ούτε χαλαρότητα στους παίκτες των Περιστεριωτών. Ακόμα κι αν η ήττα ήταν αναμενόμενη, ακόμα κι αν κανείς δεν θα ζητήσει σοβαρές ευθύνες για το βράδυ της Πέμπτης, τα σκυμμένα κεφάλια δείχνουν μια «υγεία», διότι ότι όλοι έχουν αντιληφθεί ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και ότι η φανέλα έχει «βαρύνει» με τον πρωταθλητισμό να είναι πλέον τρόπος ζωής.

Η επόμενη μέρα...

Όσο μελαγχολικό κι αν ακούγεται, σειρά για τους Περιστεριώτες, έχει το πρωτάθλημα και μεταγενέστερα το Κύπελλο. Χωρίς προπόνηση επί της ουσίας, ο Ατρόμητος ταξιδεύει για την Κρήτη για το ματς κόντρα στον Πλατανιά με τους αρκετούς ποδοσφαιριστές να είναι στα «κόκκινα» από άποψη κόπωσης.

«Ημερολογιακά βρισκόμαστε ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας και έχουμε παίξει τέσσερις πολύ απαιτητικούς αγώνες για το Europa League και ένα για το ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, εξηγώντας έτσι τις δυσκολίες εν όψει του αγώνα της Δευτέρας κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου (στοιχείο που έχει τη δική του σημασία).

Ο φετινός αποκλεισμός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό κόντρα στη Σαράγεβο, αφού οι φετινές εμφανίσεις έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και κίνητρο για επάνοδο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η περσινή απογοήτευση έχει αντικατασταθεί φέτος από το πείσμα που έχει δημιουργήσει η χθεσινή ήττα για απαντήσεις εντός γηπέδου. Μένει όλα αυτά να φανούν και εντός γηπέδου.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, η προσπάθεια απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού που θα καλύψει το κενό που προκλήθηκε από τον τραυματισμό του Πάπε Εμπόου βρίσκεται σε εξέλιξη και οι στόχοι έχουν εντοπιστεί. Οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν στη λίστα τους λύσεις παικτών που έχουν ομάδα και δεν θα χρειαστούν να χρόνο για να φτιάξουν τη φυσική τους κατάσταση και φυσικά οι εξελίξεις –αναγκαστικά- θα είναι άμεσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται περιπτώσεις τόσο από τη Γαλλία όσο και από τη Σκανδιναβία, αφού από την Ελλάδα δεν υπάρχουν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που να πληρούν τα «θέλω» των ιθυνόντων της ομάδας.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x