Γερμανία

Τα… χρειάστηκε αλλά κέρδισε κι έπιασε κορυφή η Μπορούσια!

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με δύο γκολ του Σάντσο και «κάθισε», με τον Ονισίβο να έχει δύο δοκάρια, τη Μάιντς να μειώνει αλλά ο Μπούρκι κράτησε το 2-1 που την έφερε πρώτη στη Bundesliga με ματς παραπάνω!

Σπουδαία όσο και… αγχωτική νίκη, η οποία της επιτρέπει να περάσει εκ νέου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga πέτυχε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, με 2-1 επί της Μάιντς, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… όλο Ντόρτμουντ. Οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν νωρίς και να «σβήσουν» κάθε ελπίδα των αντιπάλων τους να φύγουν από το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» με αποτέλεσμα.

Στο 15’ ο Τζέιντον Σάντσο «σέρβιρε» στον Γιάκομπ Μπρουν-Λάρσεν αλλά ο Μίλερ κατάφερε να αποκρούσει το δυνατό σουτ του δεύτερου… Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ο Σάντσο από κοντά κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τη Μπορούσια, με τη φάση να ξεκινάει από τον… Ρόμαν Μπούρκι!

inner

Μάλιστα, στο 24’, ήταν ξανά ο Άγγλος εξτρέμ εκείνος που έδωσε τη λύση στους Βεστφαλούς, μετά από ασίστ του Τόμας Ντιλέινι , κάνοντας το 2-0 και φτάνοντας τα 10 τέρματα στο γερμανικό πρωτάθλημα.

inner

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 43ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, με τον Ζαν Φιλίπ Ματετά να φεύγει στην κόντρα να κάνει την παράλληλη πάσα για τον Καρίμ Ονισίβο μέσα στην περιοχή, αλλά το τακουνάκι του δεύτερου να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της Μπορούσια και να περνάει άουτ…

Στην επανάληψη η Μάιντς σταμάτησε να είναι το ίδιο παθητική και έφτασε να έχει ίδιες τελικές με τον αντίπαλό της! Στο 54’ ο Ζαν Πολ Μπέτιους δοκίμασε την ετοιμότητα του Μπούρκι, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει σε δύο χρόνους το σουτ του.

Ενώ, μετά από εννιά λεπτά, η ομάδα του Σάντρο Σβαρτς είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Ονισίβο να εκμεταλλεύεται το κενό στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ, να περνάει τη μπάλα πάνω από τον Μπούρκι αλλά να τη βλέπει να σταματάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού!

Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό, αφού στο 81ο λεπτό ο Σάντσο έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, από τα δεξιά, «έκοψε» τη μπάλα για τον επερχόμενο Μάρκο Ρόις, αλλά ο αρχηγός της Μπορούσια δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και να «καθαρίσει» τη νίκη.

Και κάπως έτσι, έγινε και… ροντέο, καθώς στο 84’, ο Ρόμπιν Κουάισον με προβολή με το αριστερό κατάφερε να μειώσει το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον! Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, παραλίγο να γίνει και το 2-2, αλλά ο Μπούρκι έκανε την… επέμβαση της σεζόν, στην τριπλή φάση (σ.σ. κεφαλιά, κάτι... σαν σουτ και προβολή) του Άντονι Ούτζα, διατηρώντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του!

inner

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Παρασκευή (12/04)
Νυρεμβέργη-Σάλκε 1-1
(82' Κούμπο - 85' Νάσταζιτς)

Σάββατο (13/04)
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 2-0
(16' Καμπλ, 28' Βέρνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-1
(76' Κλάασεν, 84' Γκέμπρε Σελασιέ - 90'+3' Βάλντσμιντ)

Στουτγκάρδη-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(64' πεν. Χάβερτς)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-1
(53' Ράφαελ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-1
(17', 24' Σάντσο - 84' Κουάισον)

Κυριακή (14/04)
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου (14:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (19:00)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Σάββατο (20/04)
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη (16:30)
Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Λειψία (19:30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ (21:30)

Κυριακή (21/04)
Φράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο (19:30)

Δευτέρα (22/04)
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x