Stoiximan Super League

Ταλαιπωρία με κερδισμένη τη Λαμία

Ήταν η πρεμιέρα, αλλά η υποψηφιότητα για ένα απ'τα χειρότερα ματς της σεζόν είναι έτοιμη. Ξάνθη και Λαμία έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που έχει ξεχαστεί και αφήνει με χαμόγελα τους φιλοξενούμενους

Τι κι αν πρόκειται για το πρώτο χρονικά παιχνίδι της σεζόν; Ξάνθη και Λαμία εμφανίστηκαν φανερά ανέτοιμες (ειδικά οι γηπεδούχοι), ταλαιπώρησαν με το ποδόσφαιρο που (δεν) πρόσφεραν και χωρίς καμία έκπληξη, η... μπίλια έκατσε στο 0-0.

Παρ' όλα αυτά, για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μόνο αρνητικό δεν είναι το αποτέλεσμα, καθώς ως ένα εκ των φαβορί για τον υποβιβασμό, «τσίμπησε» έναν βαθμό από μία έδρα που παραδοσιακά είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες της Super League.

Όσο για το σύνολο του Ράσταβατς, παρουσιάστηκε φανερά ανέτοιμο, σημείο αναφοράς είχε και πάλι τον Λουσέρο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ το κενό του Χαμζά Γιουνές φαίνεται ακόμα περισσότερο, αφού ακόμα και οι υποψίες ευκαιριών πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Το ματς

Σαφείς ήταν οι διαθέσεις των δύο ομάδων στο παιχνίδι και αυτές έγιναν εμφανείς μόλις από το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς η Ξάνθη είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, όπως αποδεικνυόταν όλο και περισσότερο όσο περνούσε το παιχνίδι, αυτό το στυλ παιχνιδιού δεν εξυπηρετούσε τους Ακρίτες, που ό,τι κι αν δοκίμαζαν «διαλυόταν» είτε από δικά τους ατομικά λάθη, είτε από την άψογη και αλάνθαστη αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Μπάμπη Τεννέ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν ήταν καθόλου περίεργο το γεγονός ότι όλες οι αξιόλογες στιγμές δημιουργήθηκαν μέσω στημένων φάσεων, με τους φιλοξενούμενους να υπερτερούν στο ψηλό παιχνίδι. Στο 6’ ο Όμο ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λουσέρο έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στο 20’ ο έτερος κεντρικός αμυντικός με τον ίδιο τρόπο σημάδεψε εκτός εστίας.

Το μόνο που είχε να επιδείξει η Ξάνθη σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Λισγάρα από τα 35(!) μέτρα, το οποίο ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να αποκρούσει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση για τους ουδέτερους θεατές ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς η Λαμία διέκοψε (αναίτια) οποιαδήποτε σκέψη να «χτυπήσει» το παιχνίδι ενώ η Ξάνθη βλέποντας την ήδη κλειστή άμυνα της Λαμίας, ακόμα πιο μαζεμένη, ήταν αδύνατο να απειλήσει, αφού ο περσινός παράγων «Χαμζά Γιουνές» έχει αποχωρήσει για την Τουρκία.

Η μοναδική στιγμή στην οποία οι φίλοι των γηπεδούχων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ήταν εξαιτίας ενός σουτ του Λουσέρο στο 65’ από τα 30 μέτρα, που έμοιαζε σαν όαση μέσα στη γενικότερη δημιουργική ανυπαρξία των δύο ομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάμπης Τεννές που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατηγορία, γνωρίζει ότι ο βαθμός που πήρε η Λαμία είναι υπερπολύτιμος για τη μάχη που θα δώσει για να μείνει στη Super League, μέσα σε μια έδρα που είναι αμφίβολο κατά πόσο οι ανταγωνιστές της θα μπορέσουν να περάσουν.



Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Π. Ορφανίδης (63' Τριάδης), Λουσέρο (87' Κάστρο), Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά, Γέντρισεκ.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (84' Κουτρουμάνος), Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Ασιγκμπα, Όμο, Ακόστα, Πίτι (57' Μπουλούλης), Βουό (68' Τσούκαλος).

Το Live της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x