Stoiximan Super League

Τελείωσε από τη Νις και «παίζει» για ΑΕΚ ο Πιέλ

Μία από τις πιο «δυνατές» και συνάμα δύσκολες περιπτώσεις που έχουν προταθεί και εξετάζεται στην ΑΕΚ, είναι αυτή του Κλοντ Πιέλ, που αποχώρησε σήμερα από τη Νις. Διαβάστε το βιογραφικό του.

«Βροχή» πέφτουν τα ονόματα στα γραφεία της ΑΕΚ. Ο ένας προπονητής μετά τον άλλον προτείνεται και οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν κάθε περίπτωση. Μία από αυτές είναι και του Κλοντ Πιέλ, του Γάλλου μέχρι πρότινος τεχνικού της Νις.

Ο Πιέλ βρισκόταν στον πάγκο της Νις από τον Μάιο του 2012 μέχρι και σήμερα, ωστόσο οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, παρότι η ομάδα τερμάτισε στην 4 θέση της βαθμολογίας , που της δίνει την είσοδό της στους ομίλους του Europa League.

Η περίπτωση του Γάλλου προπονητή είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού ο 54χρονος έχει μεγάλο κασέ, ενώ με την καταπληκτική φετινή του πορεία με τη Νις, σίγουρα έχει μαγνητίσει το βλέμμα αρκετών συλλόγων. Ωστόσο, στην ΑΕΚ έχουν εξετάσει την περίπτωσή του και δεν την βλέπουν με… άσχημο μάτι.

Ο Πιελ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Μονακό τη σεζόν 1997/98 και ένα χρόνο μετά αναβαθμίστηκε στην πρώτη ομάδα, ως βοηθός του Ζαν Τιγκανά. Από τον Γενάρη και μετά ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή και παρέμεινε στην ομάδα του Πριγκιπάτο έως τον Ιούνιο του 2001.

Τον Ιούλιο του 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λιλ, όπου και παρέμεινε για 6 σερί σεζόν και το καλοκαίρι του 2008 έκανε το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του, αφού κάθισε στον πάγκο της Λιόν. Στον πάγκο των «Λιονέ» έμεινε για τρία χρόνια και τον Μάιο του 2013 ανέλαβε τα ηνία της Νις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x