Ελλάδα

ΕΠΟ: «Αν γίνει δεκτή η προσφυγή Μαλάτου, θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες»

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσφυγή του προέδρου του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέα Μαλάτου, για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.

Τον κίνδυνο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις FIFA και UEFA ανέδειξε η ΕΠΟ κατά τη συζήτηση της προσφυγής που έκανε ο δικηγόρος Ανδρέας Μαλάτος, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, επειδή θεωρεί ότι η σημερινή δεν είναι νόμιμη.

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία η δικαστής αντιλήφθηκε ότι το θέμα αφορά καθαρά την εφαρμογή του νόμου και όχι το έργο και τις αποφάσεις της προσωρινής διοίκησης.

Πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της ΕΠΟ έκανε το Ηράκλειο, ο εκπρόσωπος του οποίου είπε ότι ο Μαλάτος έχει διαγραφεί από μέλος του σωματείου, ενώ πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του Μαλάτου έκαναν οι ποδοσφαιριστές Νταμιάνο, Μότζο και Φρίμπονγκ.

Μάρτυρας από την πλευρά της Ομοσπονδίας ήταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση της ΕΠΟ είναι απόλυτα νόμιμη βάσει καταστατικού και νόμου, τόνισε ότι θα υπάρξει αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις αν γίνει δεκτή η προσφυγή του Μαλάτου, ενώ υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το καταστατικό των FIFA και UEFA.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου δεν απάντησε στα ερωτήματα του δικηγόρου του Ανδρέα Μαλάτου, Γιώργου Παναγόπουλου, για την κύρια παρέμβαση που άσκησε η ΕΠΟ για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε τις εκλογές και για τον τρόπο που έγιναν για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΕΟΕ.

Από την πλευρά του, ο Μαλάτος είπε ότι μόνο τα δικαστήρια διορίζουν διοικήσεις, ενώ επεσήμανε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση για τη διαγραφή του από το Ηράκλειο και ότι αυτό που θέλει είναι να διοριστεί στην ΕΠΟ διοίκηση η οποία θα κάνει εκλογές με βάση το νόμο, ώστε να μπορεί ο ίδιος να διεκδικήσει θέση εκλέκτορα.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x