Αγγλία

Η «ρώσικη ρουλέτα» έβγαλε κόκκινο

Χάρη στην απόκρουση του Αντριάν στο πέναλτι του Εϊμπραχαμ, η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι 5-4 στη διαδικασία και κατέκτησε το τέταρτο Σούπερ Καπ Ευρώπης στην ιστορία της.

Η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι 5-4 στα πέναλτι (κ.α. 1-1, παράταση 2-2) στην Κωνσταντινούπολη, με τον Αντριάν να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι του νεαρού Εϊμπραχαμ, στον 44ο τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και κατέκτησε το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας τους «μπλε» με την επιτυχία του 1998 και τους πρωταθλητές Ευρώπης να κατακτούν το δεύτερο τρόπαιο επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο στον πρώτο αγγλικό «εμφύλιο» του θεσμού.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας από μια φορά σε κανονική διάρκεια και έξτρα ημίωρο, όμως η κούραση τις οδήγησε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου ο Αντριάν έδιωξε το σουτ του νεαρού Εϊμπραχαμ.

Ιστορία έγραψε η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που «σφυρίζει» ευρωπαϊκό τελικό και ήταν σχεδόν άψογη.

Το ματς:
Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και ο Μανέ είδε την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ στο 13’, ενώ ο Σαλάχ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στην «κόντρα» με τον Κέπα να του λέει «όχι» τρία λεπτά μετά…

Η Τσέλσι ανέβασε την απόδοσή της μετά το 20λεπτο και είδε το σουτ του Πέδρο στο 22' από θέση μέσα αριστερά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αντριάν. Ενώ, δέκα λεπτά μετά, ο Ισπανός γκολκίπερ διατήρησε ανέπαφη την εστία των «κόκκινων», παρά την προσπάθεια του Κόβατσιτς να τον περάσει.

Τελικά, το γκολ ήρθε από τα πόδια του Ζιρού που νίκησε τον Αντριάν, τελειώνοντας ωραία την ασίστ του Πούλισικ και δίνοντας δίκαια το προβάδισμα στους Λονδρέζους, με τον Γάλλο στράικερ να κάνει το 1-0 στο 36’!



Μάλιστα, στο 40' η Τσέλσι σκόραρε εκ νέου, με τον Πούλισικ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, αλλά να υποδεικνύεται οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης…

Στην επανάληψη, ο Φιρμίνο αντικατέστησε τον Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, που επανεμφανίστηκε μετά τον Απρίλιο του 2018, αλλά δεν «φάνηκε», με τον Γιούργκεν Κλοπ να επιχειρεί να τονώσει την επίθεση της Λίβερπουλ.

Και το κατάφερε… περίφημα, καθώς ο νεοεισελθών ήταν εκείνος που τροφοδότησε τον Μανέ στο 48’, για να έρθει η ισοφάριση από την πλευρά της πρωταθλήτριας Ευρώπης νωρίς νωρίς και να πάρει το ματς άλλη τροπή!



Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ρυθμός, απόλυτα φυσιολογικά, έπεσε… κατακόρυφα και οι καλές φάσεις λιγόστεψαν. Μάλιστα, ο Φρανκ Λάμπαρντ προσπάθησε να «φρεσκάρει» κάπως την ομάδα του, κάνοντας διπλή αλλαγή πριν μπούμε στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα.

Ωστόσο, ήταν η Λίβερπουλ εκείνη που είχε τη μεγάλη φάση για να πάρει το προβάδισμα στο 75’, με τον Κέπα να βγάζει αρχικά το σουτ του Σαλάχ και, στη συνέχεια, με τη βοήθεια του δοκαριού του, την προσπάθεια του Φαν Ντάικ!

Η Τσέλσι σκόραρε εκ νέου στο 83ο λεπτό, με το γκολ του Μάουντ να μην μετράει ωστόσο, καθώς ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του. Η κεφαλιά του Ζουμά στο 90’ από την εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ πέρασε ελάχιστα άουτ, για να οδηγηθούμε έτσι στην διαδικασία της παράτασης…

Το έξτρα ημίωρο ξεκίνησε ιδανικά. Στο 95’, ο Μανέ έβγαλε την ωραία κάθετη στον Φιρμίνο, που του ξαναγύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διεθνής Σενεγαλέζος επιθετικός με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Στο 101', ο Αντριάν ανέτρεψε τον Εϊμπραχαμ και η Φραπάρ έδωσε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ζορζίνιο και έκανε το 2-2. Στο 105’, ο Εϊμπραχαμ έστειλε την μπάλα εξ επαφής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αντριαν.

Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες έφευγαν σε κάποιες αντεπιθέσεις για να δημιουργήσουν κινδύνους, όμως η κούραση δεν τους επέτρεπε να τις ολοκληρώνουν σωστά. Όμως, στο 113’ το δυνατό βολέ του Μάουντ έξω από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αντριαν και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Πέδρο πέρασε λίγο έξω τα αριστερό δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ, με ους «μπλε» να πιέζουν πλέον καθαρά και μόνιμα την εστία των πρωταθλητών Ευρώπης, όμως δεν άλλαξε κάτι και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.


Η διαδικασία των πέναλτι:

Φιρμίνο 1-0
Ζορζίνιο 1-1
Φαμπίνιο 2-1
Μπάρκλεϊ 2-2
Οριγκί 3-2
Μάουντ 3-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ 4-3
Εμερσον 4-4
Σαλάχ 5-4
Εϊμπραχαμ απέκρουσε ο Αντριαν


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (4-3-3): Αντριάν, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64’ Βαϊνάλντουμ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (46’ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103' Οριγκί)

Τσέλσι (4-3-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Κρίστενσεν (85’ Τομόρι), Ζούμα, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Πέδρο, Πούλισικ (74’ Μάουντ), Ζιρού (74’ Εϊμπραχαμ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x