Oλλανδία

Τέλος εποχής: Αποσύρθηκε ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ.

Ένας από τους κορυφαίους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές της τελευταίας 15ετίας και ταυτόχρονα ένας από τους πιο άτυχους λόγω των πολλών και χρόνιων τραυματισμών του, ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Στο περιθώριο συνέντευξής του στην εφημερίδα της χώρας του, «De Telegraaf», ο 35χρονος που αγωνιζόταν στη δανική Έσμπιεργκ, ανακοίνωσε την απόφασή του, κάτι που οφείλεται στους πολλούς τραυματισμούς του.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσω. Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο για να αποθεραπεύομαι, αλλά για να παίζω. Ήθελα να είμαι ένας πραγματικός βετεράνος του αθλήματος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω τις ομάδες, τους οπαδούς και τα μέρη που έπαιξα. Ήμουν πολύ τυχερός να παίξω δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και μεγάλα γήπεδα», είπε ο Ολλανδός.

Ο Φαν ντερ Φάαρ άρχισε την καριέρα από τις ακαδημίες του Άγιαξ και το 2005 πήρε μεταγραφή στο Αμβούργο, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια. Το 2008 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 2010 πήγε στην Τότεναμ και στη συνέχεια ακολούθησαν περάσματα πάλι από το Αμβούργο (2012-2015), Μπέτις (2015-16), Μίντιλαντ (2016-18) και Έσμπιεργκ (2018).

Παράλληλα, με την εθνική Ολλανδίας πραγματοποίησε 109 συμμετοχές με 25 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x