Αγγλία

Τέλος στο παραμύθι της «Σταχτοπούτας» Γουίγκαν έβαλε η Σαουθάμπτον

Οι «Άγιοι» επικράτησαν με 0-2 της Γουίγκαν και πέταξαν εκτός ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας την ομάδα έκπληξη του φετινού θεσμού.

Όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος , έτσι και για την Γουίγκαν. Η ομάδα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι αλλά δεν κατάφερε το ίδιο με την Σαουθάμπτον που παλεύει για την παραμονή της.

Μάλιστα το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ για τις δυο ομάδες. Οι «Άγιοι» με την έναρξη του β’ ημιχρόνου πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 57’ ο Γκαμπιαντίνι έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και τον τερματοφύλακα Γουόλτον να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Το γκολ για την Σαουθάμπτον ήρθε στο 62ο λεπτό όταν ο Χόιμπιεργκ έπειτα από κόρνερ του Τάντιτς έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Γκαμπιαντίνι εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος αλλά είδε τον Γουόλτον να του λέει για δεύτερη φορά «όχι».

Η Γουίγκαν πίεσε για την ισοφάριση και για να στείλει την πρόκριση σε επαναληπτικό χωρίς επιτυχία. Έτσι στις καθυστερήσεις ο Σοάρες βρήκε τον κενό χώρο στην αντεπίθεση, έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή όπου και πλάσαρε τον Γουόλτον για το τελικό 0-2.

Με αυτό τον τρόπο οι «Άγιοι», στο ντεμπούτο του Μαρκ Χιούζ στον πάγκο, έγιναν η τρίτη ομάδα των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας μετά τις προκρίσεις των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x