Πορτογαλία

Τέτοιες ανατροπές κάνουν μόνο οι «αετοί»

Με τη βοήθεια του Κώστα Μήτρογλου, η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 3-3 το 0-3 της Μποαβίστα για τη 17η αγωνιστική της Superliga και έσωσε ότι μπορούσε στην προσπάθεια να κατακτήσει και το φετινό τίτλο.

Η Μπενφίκα «ανέτρεψε» το 0-3 της Μποαβίστα και ισοφάρισε τελικά σε 3-3 στο «Ντα Λουζ» την αντίπαλό της, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superliga, με σκόρερ του πρώτου γκολ τον Κώστα Μήτρογλου στο 41', με τον "Μητρογκόλ" να έχει μπει ως αλλαγή στο 38' (!). Ετσι, σώθηκε ένας βαθμός για τους «αετούς» στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν κάποια διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας και να κατακτήσουν και το φετινό τίτλο, με τους Λουζιτανούς να περιμένουν τι θα κάνουν αργότερα και την Κυριακή οι Σπόρτινγκ και Πόρτο, ώστε να γνωρίζουν αν θα βρίσκονται στο +4 ή με μεγαλύτερη διαφορά από τους «δράκους».

Αντίθετα, οι πρωταθλητές του 2001 βρέθηκαν πολύ μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις και ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια.

Και όμως, οι «ασπρόμαυροι» του Οπόρτο θα μπορούσαν να φτάσουν σε θρίαμβο, αφού προηγήθηκαν με τα τέρματα των Μεντέιρος, Ταλιαπέτρα και Σέμπρι. Όμως, το γκολ του Έλληνα επιθετικού έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των «αετών», πριν έρθει το πέναλτι του Ζόνας και το αυτογκόλ του Εσπίνο. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Εντερσον, Λίντελοφ, Σάμαρης, Αντρέ Αλμέιδα, Νέλσον Σεμέδο, Πίτσι, Λουιζάο (46’ Τσέρβι), Σάλβιο, Ράφα Σίλβα (38’ Μήτρογλου), Ζόνας, Γουέδες (65’ Ζίβκοβιτς)

Ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις και άφησε στην προτελευταία τη Νασιονάλ η Σετούμπαλ, νικώντας τη με 1-0 εντός έδρας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x