Super League 2

«Θα βρεθούν οι λύσεις για την Αγια-Σοφιά»

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της «Δικέφαλος 1924» με αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. «Έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός», σχολίασε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, που είχε στόχο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν εμφανιστεί στο θέμα της «Αγια-Σοφιάς».

Οι δύο πλευρές είχαν ορίσει ραντεβού για τις 12:00 και η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00.

Οι άνθρωποι της «Δικέφαλος 1924» έδωσαν κάποια στοιχεία στην υπηρεσία του Δήμου, που ζήτησε κάποια επιπλέον και εκτιμάται ότι θα τα έχει στην κατοχή της την επόμενη εβδομάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα κολλήσει άλλο το θέμα και πως σύντομα θα έχουν στη διάθεση τους τις απαραίτητες άδειες.

Ο αρχιτέκτονας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, που τρέχει το έργο δήλωσε με το που ολοκληρώθηκε η συνάντηση:
«Έγινε μια συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Συζητήσαμε αμιγώς τεχνικά θέματα, κυρίως τις τεχνικές λεπτομέρειες της υπογειοποίησης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ζητήθηκαν διευκρινήσεις τις οποίες και θα τις στείλουμε την επόμενη εβδομάδα. Ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία που δεν τα είχαν και θα τους τα δώσουμε. Και θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία την επόμενη εβδομάδα. Με τους ανθρώπους της τεχνικής υπηρεσίας, είχαμε εξαιρετική συνεργασία, τους εξηγήσαμε πράγματα που μας ζήτησαν να τους εξηγήσουμε και θα συνεχίσουμε την κουβέντα μας».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει αν έγινε βήμα προς τα εμπρός και απάντησε: «Βεβαίως έγινε ένα βήμα μπροστά. Πρέπει όλοι να καταλάβομε ότι είναι ένα μεγάλο έργο που έχει πολλές παραμέτρους. Η ουσία της σημερινής συζήτησης ήταν οι λεπτομέρειες της υπογειοποίησης. Και η κυκλοφοριακή μελέτη πάνω στην οποία βασίζεται η υπογειοποίηση. Από αυτά υπάρχουν θέματα που συναρτώνται και με την υψομετρική μελέτη. Η διαδικασία της άδειας προχωράει κανονικά και δεν καθυστερεί από τίποτα από αυτά που συζητήσαμε με τους ανθρώπους του Δήμου. Αυτή την στιγμή δεν καθυστερεί κάτι την οικοδομική άδεια. Όταν φτάσει η ώρα που θα έχουν ολοκληρωθεί όλα, χρειάζεται και το έγγραφο της υψομετρικής μελέτης».

Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει εκτίμηση για το πότε θα πάρει η ΑΕΚ τις άδειες. «Μην μου ζητάτε να κάνω εκτιμήσεις χρόνου, για πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς. Ήξερε κανείς μας ότι θα είχαμε προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας; Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να σεβόμαστε όλες τις διαδικασίες, το κλίμα συνεργασίας με τον Δήμο ήταν εξαιρετικό σήμερα, κάναμε ένα βήμα μπροστά», αποκρίθηκε και όταν ερωτήθηκε για το αν η έναρξη του έργου έχει σχέση και με την προσφυγή που έγινε στο ΣτΕ, τόνισε:

«Όχι, αυτό το έφερα ως παράδειγμα. Βέβαια αυτά τα εξετάζουν οι νομικοί και εγώ δεν είμαι παντογνώστης, ούτε παντοδύναμος. Θα κάνουμε υπομονή και θα πάμε βήμα- βήμα. Όταν δύο πλευρές κάθονται στο ίδιο τραπέζι, κάθονται για να βρουν λύσεις. Και λύσεις θα βρεθούν».

Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται:

«Ο Αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Γιάννης Καλαμπόκης και ομάδα μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου συναντήθηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου με τους τεχνικούς συμβούλους της «Δικέφαλος 1924» που ασχολούνται με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν την κυκλοφοριακή μελέτη και τη μελέτη υπογειοποίησης της περιοχής. Δόθηκαν αμοιβαίες διευκρινήσεις πάνω στα ζητήματα, που διατυπώθηκαν στη σχετική με το θέμα αλληλογραφία και αναμένονται νέα στοιχεία σε επόμενες συναντήσεις των αρμοδίων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x