Γ' Εθνική

«Θα το χτίσουμε όλοι μαζί»

«Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίαση του γηπέδου της ΑΕΚ δίνοντας το στίγμα για στήριξη του έργου από τους φίλους της ομάδας.

Έντονες συγκινησιακά στιγμές! Αναφορές στην ιστορία και στις «χαμένες πατρίδες»!

Οι μνήμες των απανταχού φίλων της ΑΕΚ ξύπνησαν σήμερα το μεσημέρι στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της Ένωσης.

Παρόντες σε αυτή όλοι όσοι έχουν σχέση με την ομάδα, παλιά διοικητικά στελέχη, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι και μερίδα οπαδών.

Όλοι αυτοί είδαν μπροστά στα μάτια τους να ξεπροβάλλει ένα όνειρο και να λαμβάνει σάρκα και οστά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δίνει το σύνθημα.

O αριθμός λογαριασμού για το γήπεδο είναι 5102-063273-924 στην Τράπεζα Πειραιώς.



«Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην ΑΜΚ», ανέφερε και συνέχισε:

«Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

«Τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν ζωντανή την ΑΕΚ. Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι πολύ περισσότερο από μία ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το νέο μας γήπεδο εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας μας και τη βυζαντινή της προέλευση»
, ανέφερε.

«Μετά την καταστροφή έρχεται πάντα η αναγέννηση. Κι αυτή τη φορά τα τείχη που θα προστατεύσουν την ομάδα μας θα είναι υψηλά και απόρθητα. Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο», κατέληξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι κάθε θύρα θα φέρει και το όνομα από πόλεις της Μικράς Ασίας εκτός από μια θύρα η οποία θα είναι η "Θύρα 21".



Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάχη


Τη σημερινή παρουσίαση της «Αγιά-Σοφιάς» τίμησε με γραπτό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάχης, Βαρθολομαίος, το οποίο και διάβασε στους παρευρισκομένους ο Μητροπολίτης Δράμας.

Σε αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τους δίκαιους αγώνες κι αυτούς που όταν έχουν έρθει με αθέμιτα μέσα δεν προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση. «Είμαστε βέβαιοι πως έχετε την καλή διάθεση να είστε νικητές και στους δύο στίβους», αναφέρει. «Η ωραιοτέρα σκοπιμότης, είναι η ηρεμία της συνειδήσεως», ανέφερε.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι λόγω του συμβολισμού του έργου το Οικουμενικό Πατριαρχείο «... θέλει να καταθέσει τον πρώτο θεμέλιο λίθο, γι΄ αυτό θα καταθέσει στο λογαριασμό της Δικέφαλος ΑΕ το ποσό των 50.000 ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Δράμας, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη…

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ περίμεναν τον σημαιοφόρο και μπήκες μπροστά γιατί έχεις πάθος με αυτό που λέγεται ΑΕΚ και μπορείς να προσφέρεις για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτό. Η ΑΕΚ υποστασιάζει τις μνήμες του προσφυγικού ελληνισμού. Θα στήσετε ένα μνημείο μνήμης γι' αυτούς που έφυγαν κι ένα μνημείο γι' αυτούς που έρχονται», ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη στον διοικητικό ηγέτης της Ένωσης.

Το γήπεδο


Περισσότερες λεπτομέρειες για το γήπεδο έδωσαν ο project manager και ο αρχιτέκτονας του.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager του γηπεδού πήρε πρώτος τον λόγο.

«Η υλοποίηση του έργου είναι απόλυτα ομαδική δουλειά. Για να φτιάξουμε το σπίτι μας, αποφασίζουμε εμείς, ο αρχιτέκτονας και η πολεοδομία. Για να φτιάξει η ΑΕΚ το σπίτι της, θα πρέπει ο Δήμος, που ήδη έχει κάνει το μεγάλο βήμα, η Πολιτεία, η Περιφέρεια και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο, να συνεργαστούν σε όλη τη διάρκεια του έργου, ώστε να το δούμε να πραγματοποιείται», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε στεκούμενος στον χώρο που θα γίνει το έργο.

«Το οικόπεδο βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Ο χώρος που θα γίνει το γήπεδο συγκοινωνεί με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι δύο φορές το μέγεθος του Εθνικού Κήπου και με την ανάπλαση μπορεί να γίνει από τα καλύτερα στην Αττική. Μπορεί μαζί με το γήπεδο να αλλάξει η εικόνα του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας», είπε και κατέληξε…

«Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα γήπεδο με βάση τις ανθρώπινες αξίες, με σεβασμό στο θεατή σε ό,τι αφορά στις εγκαταστάσεις, τα μουσεία της ομάδας και της προσφυγιάς, δηλαδή τον πολιτισμό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».



Από την πλευρά του, ο καταβεβλημένος από ίωση, Θανάσης Κυρατσούς (αρχιτέκτονας του έργου) υπογράμμισε:

«Η ΑΕΚ, ένας ξεχωριστός αθλητικός σύλλογος, μια συλλογική οντότητα, μια ένωση με ταυτοποιητική συστατικά στοιχεία, υπερβαίνει τα στενά όρια ενός Δήμου και έχει μία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Ολα αυτά οδηγούσαν σε ένα πολυδιάστατο έργο. Ανιχνεύσαμε τις ιστορικές καταβολές μας, ξεκινώντας απότο 404 μ.Χ, ως την Αγία Σοφία. Τόσο στα οχυρωματικά και στρατιωτικά οικοδομήματα, όσο και στα δημόσια κτίρια.

Όλα αυτά κάτω από την επωνυμία Βυζαντική Αρχιτεκτονική. Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη της ιστορικής συνέχειας αυτού του πολιτισμού, που μας κληροδοτήθηκε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλούργησαν και διέπρεψαν. Όχι μόνο δεν αφανίστηκαν, αλλά έγιναν άξιοι συνεχιστές της νέας μας πραγματικότητας.

Επιλέξαμε την αναφορά στην Πόλη και τις αλησμόνητες πατρίδες, ώστε να παραδοθεί σαν κειμήλιο στα χέρια των συνεχιστών της. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο φιλοδοξεί να είναι σε ισορροπία με το περιβάλλον της πόλης και της συναφείς χρήσεις του γηπέδου με τους άλλους χώρους».

Διαβάστε πως μετέφερε το www.sport-fm.gr την εξέλιξη της παρουσίασης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x