Stoiximan Super League

ΘΕΜΑ: Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Το πολύ μεγάλο ποσοστό κατοχής του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη, συνδυάστηκε και με ένα ρεκόρ. Διαβάστε το θέμα του sport-fm.gr

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Παναθηναϊκός είχε έναν διπλό στόχο στην αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο πρώτος ήταν να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει στην Αθήνα με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Δεν τα κατάφερε. Ο λόγος που δεν ήρθε το επιτυχημένο αποτέλεσμα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι σύνθετος. Κάτι το… περίεργο ξεκίνημα με τα δυο πέναλτι σε 15 λεπτά και κάτι η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων από το 60’ και μετά, δεν ευνόησαν το «τριφύλλι» στην επίτευξη του πρώτου στόχου.

Ο δεύτερος ήταν να παίξει το στυλ ποδοσφαίρου του, κάτι που δεν είχε κάνει σε άλλες δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις, όπως αυτές με τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ποιο είναι αυτό; Το ποδόσφαιρο κατοχής, πρωτοβουλίας και κυριαρχίας. Άλλωστε, ο Γιώργος Δώνης το είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες ημέρες στο Κορωπί. Γι αυτό και τους έδειξε βίντεο με στιγμιότυπα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα λάθη που έκαναν. Λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη κατοχή μπάλας, και την κακή κυκλοφορία.

Αυτό το τελευταίο, λοιπόν, η ομάδα το κατάφερε. Αν είχε και περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό και η ολική ανατροπή να ερχόταν.

Ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό παιχνίδι, χάρη στο ποδόσφαιρο κατοχής και καλής κυκλοφορίας, έκανε ένα ρεκόρ και αυτό αφορά τις πάσες. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» είχαν συνολικά 649 πάσες στο παιχνίδι, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος. Μάλιστα, ήταν και πολύ υψηλό το ποσοστό «ευστοχίας», αφού έφτασε το 89%! Εδώ, συμπληρωματικά, μπορούμε να σημειώσουμε ότι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει Μ.Ο 557 ανά παιχνίδι (μέχρι και πριν από το σημερινό με τον Παναιτωλικό).

Εντυπωσιακή, ταυτόχρονα, ήταν και η κατοχή για το «τριφύλλι» που έφτασε το 69%, ποσοστό πολύ μεγάλο, αν αναλογιστεί, μάλιστα, κανείς και τις δυσκολίες της αναμέτρησης σε μια τέτοια έδρα όπως το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x