Βέλγιο

Θριαμβεύτριες στα ντέρμπι Γκενκ και Μπριζ!

Ιδανική επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις αγώνες πρωταθλήματος για την Γκενκ, η οποία πήρε το εκτός έδρας ντέρμπι με την Άντερλεχτ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Νίκη 3-0 για την Μπριζ.

Θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στο Βέλγιο η Γκενκ, η οποία επιβλήθηκε της Άντερλεχτ με 1-0 στο «Κόνσταντ Βαν Ντεν Στοκ» και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Μπριζ, στους τέσσερις πόντους. Στο -8 από την κορυφή πλέον η Άντερλεχτ, η οποία σήμερα αγωνίστηκε χωρίς τον Ογκνεν Βράνιες, ο οποίος είναι ένα βήμα από την αποχώρησή του από την ομάδα.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και τις δυνατές μονομαχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Γκενκ ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του ντέρμπι στο 43’, όταν ο Μαλινόφσκι έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άντερλεχτ απείλησε πρώτη, με τον Κουμς να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από καλό σημείο και την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βουκοβιτς. Στο 63’, η Γκενκ απείλησε την εστία του Ντιντιγιόν με μια κεφαλιά του Αϊντού, η οποία πέρασε λίγο άουτ και τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 71’, όταν ο Ποθουέλο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά μία ωραία σέντρα του Μπεργκέ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, η Άντερλεχτ πίεσε για την ισοφάριση και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 88’, αλλά η άμυνα της Γκενκ έδιωξε πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Βερσχάρεν. Έτσι, το 0-1 έμεινε ως το τέλος, με τη Γκενκ να πανηγυρίζει μια σημαντικότατη νίκη στη μάχη του πρωταθλήματος και την Άντερλεχτ να χάνει ακόμα περισσότερο έδαφος.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπριζ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από δύο σερί ήττες, επικρατώντας της Σταντάρ Λιέγης με 3-0 και εκμεταλλευόμενη το χθεσινό «στραβοπάτημα» της Αντβέρπ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Jupirel League. Πλέον, οι πρωταθλητές Βελγίου βρίσκονται στον στο -4 από την πρωτοπόρο Γκενκ, ενώ, από την άλλη πλευρά, η Σταντάρ Λιέγης παρέμεινε στην έβδομη θέση με 26 βαθμούς.

Η ομάδα του Ιβάν Λέκο φιλοξένησε στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» τη Σταντάρ Λιέγης και, "πιάνοντας" υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε εύκολα με 3-0. Το αποτέλεσμα μάλιστα είχε κριθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τους πρωταθλητές Βελγίου να πετυχαίνουν και τα τρία τους τέρματα μέσα σε διάστημα μισής ώρας. Συγκεκριμένα, μόλις στο 7’ ο Ντένσβιλ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βανάκεν. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο 26χρονος επιθετικός θα δώσει υπέροχη κάθετη πάσα, αυτήν τη φορά στον Ντένις, με τον Νιγηριανό επιθετικό να μην αστοχεί στο τετ-α-τετ, κάνοντας το 2-0. Στο 36’ ο Άμραμπατ θα προσθέσει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ, καθώς βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα της Λιέγης προσπάθησε να συνέλθει από τη «ψυχρολουσία» του πρώτου μέρους, ωστόσο η Μπριζ διαχειρίστηκε υπέροχα το υπέρ της αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, όταν ο ΤΖενεπό στο 89’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας για την 17η αγωνιστική, η Έουπεν επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπέβερεν με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί από την αντίπαλό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 32’ με κοντινή κεφαλιά του Τογιοκάβα, μετά από ωραία σέντρα του Φαλ από δεξιά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Απόστολος Βέλλιος μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι για τη Μπέβερεν στο 58’, χωρίς να μπορέσει να γλυτώσει την ομάδα του από την ήττα.

Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/11
Λόκερεν-Γάνδη 2-2
(45’ Μάρετσεκ, 65’ Τέρκι- 87’ Ρόστιντ, 89’ Μπρον)

Σάββατο 1/12
Σαρλερουά-Σερκλ Μπριζ 3-1
(16’ Μπεναβέντε, 54’ Όσιμεν, 61’ Ιλαμαχαριτρά- 85’ Μποντσιοβάνι)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Οστάνδη 1-1
(8’ Χαρμπαουί- 85' Μπούνεν)

Κόρταϊκ-Μουσκρόν 1-0
(2’ Ντε Σαρτ)

Αντβέρπ-Σεντ Τρούιντεν 1-3
( 17' αυτ. Τομιγιάσου- 8' Μποτακά, 36' Μπεζούς, 74' Γκαρσία)

Κυριακή 2/12
Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 3-0
(7' Ντένσβιλ, 17' Ντένις, 36' Άμραμπατ)

Άντερλεχτ-Γκενκ 0-1
(71' Ποθουέλο)

Έουπεν-Μπέβερεν 1-0

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 7/12
Μπέβερεν-Μπριζ (21:30)

Σάββατο 8/12
Γκενκ-Κόρτραϊκ (19:00)

Μουσκρόν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21:00)

Οστάνδη-Λόκερεν (21:00)

Σεντ Τρούιντεν-Σταντάρ Λιέγης (21:30)

Κυριακή 9/12
Σερκλ Μπριζ-Αντβέρπ (15:30)

Άντερλεχτ-Σαρλερουά (19:00)

Γάνδη-Έουπεν (21:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x