Γερμανία

«Θρίλερ» στη Φρανκφούρτη, από έναν βαθμό Άιντραχτ και Βέρντερ

Η Βέρντερ προηγήθηκε στο ημίχρονο με τον Κλάασεν, η Άιντραχτ έκανε την ολική επαναφορά με «βολίδα» του Ρόντε και τρίτο σερί γκολ του Σίλβα, αλλά ο Ράσιτσα σκόραρε με πέναλτι στο 91’ για το τελικό 2-2!

Ματσάρα στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα», εκεί όπου Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Βέρντερ Βρέμης ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, οι «αετοί» εκείνοι που είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και τις περισσότερες φάσεις, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια… πίσω στο σκορ.

Οι «πράσινοι» είδαν το δοκάρι να σταματάει το σουτ του Έγκεσταϊν μέσα από την περιοχή, στο 7’, ενώ ο ίδιος αστόχησε για εκατοστά, έξι λεπτά μετά… Παράλληλα, στάθηκαν τυχεροί τις φάσεις των Καμάντα και Πασιένσια, στο 9ο και στο 16ο λεπτό αντίστοιχα, ενώ στο 20’ ήταν η σειρά της Άιντραχτ να έχει δοκάρι, στην προσπάθεια του Καμάντα, που απέκρουσε ο Παβλένκα με την βοήθεια των γκολπόστ του!

Δύο κεφαλιές του Αντρέ Σίλβα, στο 21’ και στο 24’, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των γηπεδούχων, αλλά δεν έφεραν το 1-0. Και, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, έγινε το 0-1, στο 27ο λεπτό…

Όταν ο Κλάασεν εκμεταλλεύθηκε την αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή, μετά την προσπάθεια του Σάρτζεντ και την απόκρουση του Ρένοβ, για να πετύχει κόντρα στη ροή του ματς το δεύτερο φετινό του τέρμα και να δώσει το προβάδισμα στη Βέρντερ!



Με την Άιντραχτ να έχει μια ακόμα ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, αλλά τον Αντρέ Σίλβα να μην την αξιοποιεί στο 45’, με τον Παβλένκα μάλιστα εκτός εστίας.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Άντι Χίτερ ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά, θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση όσο πιο γρήγορα γινόταν...

Ο Τουρέ νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 46’, ο κόσμος στο γήπεδο ζήτησε πέναλτι υπέρ του Πασιένσια τέσσερα λεπτά μετά, με τον διαιτητή Βίνκμαν να δείχνει αρχικά κόρνερ και τελικά οφσάιντ με τη χρήση VAR. Ενώ ο Καμάντα έχασε το… άχαστο από τα τρία μέτρα, στο 54ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά με «τακουνάκι».

Τελικά, η… λύτρωση για την Άιντραχτ ήρθε στο 55’, με τον Ρόντε να επιστρέφει από τραυματισμό με… γκολάρα και σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παβλένκα!



Στη συνέχεια, η Βέρντερ έκλεισε τους διαδρόμους, έγινε πιο συμπαγείς και οι παίκτες της έψαξαν τον γρήγορο Ράσιτσα σε δύο-τρεις περιπτώσεις, για να «χτυπήσουν» στην «κόντρα» αλλά χωρίς αποτέλεσμα…

Η καλύτερη φάση για την ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ καταγράφηκε στο 83ο λεπτό, με τον Ρένοβ να αποκρούει το συρτό σουτ του Ράσιτσα από το ύψος του πέναλτι, σε μια ακόμα αντεπίθεση.

Κι ενώ όλα έδειχναν… Χ, ο Αντρέ Σίλβα πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Παβλένκα στην κεφαλιά του Πασιένσια και με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία, πέτυχε στο 88’ το 2-1 για την Άιντραχτ, σκοράροντας για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι!



Ωστόσο, τίποτα δεν είχε κριθεί ακόμα... Αντιθέτως, στο 90ο λεπτό ο Κλάασεν ανέκτησε τη μπάλα μετά την επέμβαση του Ρένοβ στο σουτ του Ράσιτσα, ανατράπηκε από τον Χάσεμπε, ο ρέφερι Βίνκμαν καταλόγισε την παράβαση και ο Ράσιτσα ευστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 2-2!



Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Παρασκευή 4/10
Χέρτα Βερολίνου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-1
(37’ Ιμπίσεβιτς, 44’ Ντιλρόσουν, 62’ Νταρίντα - 32’ πεν. Χένινγκς)

Σάββατο 5/10
Φράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2
(55’ Βάλντσμιντ, 90’ αυτ. Μπούρκι - 20’ Βίτσελ, 67’ Χακίμι)

Πάτερμπορν-Μάιντς 1-2
(14’ Ζολίνσκι - 8’ Κουέσον, 32’ πεν. Μπροσίνσκι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λειψία 1-1
(66’ Φόλαντ - 78’ Νκουνκού)

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαιμ 1-2
(73’ Λεβαντόφσκι - 54’, 79’ Ανταμιάν)

Σάλκε-Κολωνία 1-1
(72’ Σέρνταρ - 90’+1’ Έκτορ)

Κυριακή 6/10
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 5-1
(2’ Ζακάρια, 8’, 13’ Χέρμαν, 39’ Πλεά, 83’ Εμπολό - 81’ Νίντερλεχνερ)

Βόλφσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0
(69’ Βέγκχορστ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(55’ Ρόντε, 88’ Αντρέ Σίλβα - 27’ Κλάασεν, 90’+1’ πεν. Ράσιτσα)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 18/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30)

Σάββατο 19/10
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Λειψία-Βόλφσμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 20/10
Κολωνία-Πάντερμπορν (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x