Κύπελλο Ελλάδας

Θύελλα ήταν ο Ατρόμητος!

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ατρόμητος και μάλιστα ως 1ος, καθώς διέλυσε τη Θύελλα Καμαρίου με 8-0 (ευρύτερη νίκη στην ιστορία του) και είναι ισχυρός στην κλήρωση της Παρασκευής

Είπε «ευχαριστώ» στο δώρο που του έκανε ο Ηρακλής και προκρίθηκε ως 1ος ο Ατρόμητος, αφήνοντας στη 2η θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο πέρασαν μαζί στην επόμενη φάση.

Οι Περιστεριώτες κάνοντας... προπόνηση στο πρώτο ημίχρονο, επιβλήθηκαν της τυπικά γηπεδούχου στη Ριζούπολη, Θύελλας Καμαρίου με 8-0, έχοντας πετύχει τα 5 γκολ από το πρώτο 45λεπτο, με τον Νταμίρ Κάναντι να μοιράζει τον χρόνο σε παίκτες που δεν έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιεί όσο συχνά θα ήθελε στο πρωτάθλημα.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η ευρύτερη νίκη στην ιστορία των Περιστεριωτών, που ξεπέρασαν το 7-0 επί του Φωστήρα τον Οκτώβριο του 2013, πάλι για τον θεσμό του Κυπελλου.

Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, του ομίλου, ο Ατρόμητος θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής (21/12) ως ισχυρός, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κληρωθεί με κάποιον από τους υπόλοιπους 7 πρώτους των ομίλων.

Σε ό,τι την αναμέτρηση που δεν χωρά σε καμία κριτική, ο Ατρόμητος ήταν καταιγιστικός από το πρώτο λεπτό, με τις αλλαγές του Νταμίρ Κάναντι να θέλουν φωνάξουν στον προπονητή τους ότι είναι και αυτοί έτοιμοι να δώσουν λύσεις όποτε τους ζητηθεί.

Μόλις στο 9’ ο Βασιλακάκης κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ενσικουλού βρήκε τον Μούγιακιτς, εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανδριόλα και στην επιστροφή ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο αρχηγός της ομάδας, Ούμπιντες, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης με μακρινό σουτ.

Το πρώτο τέταρτο ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα γκολ για τον Ατρόμητο, καθώς ο Σάκιτς εκτέλεσε το κόρνερ και με κεφαλιά στο ύψος του πρώτου δοκαριού, ο Καρασαλίδης διαμόρφωσε το 3-0.

Η Θύελλα Καμαρίου φαινόταν σαν... διαλυμένη στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Ατρόμητου έκαναν ό,τι ήθελαν, πετυχαίνοντας και το 4-0 στο 28’. Σε φάση-καρμπόν του 1-0, ο Βασιλακάκης ήταν αυτός που νικήθηκε σε πρώτη φάση από τον Ανδριόλα, αλλά ο Μούγιακιτς κατάφερε σε κενή εστία να βάλει κι αυτός το όνομά του στους σκόρερ. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα γκολ ενός Αυστριακού, αυτή τη φορά του Σάκιτς που στο 41’ κι αυτός σε κενή εστία κατάφερε να γράψει το 5-0 έπειτα από ασταθή επέμβαση του γκολκίπερ των τυπικά γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο φαινόταν ότι ο Ατρόμητος θα κατεβάσει ταχύτητα ή από την άλλη μεριά, η Θύελλα θα μπορέσει να έχει εικόνα κανονικής ομάδας στο γήπεδο. Αυτό συνέβη τελικά μόλις για 20 λεπτά, διότι οι Περιστεριώτες άρχισαν πάλι να «πυροβολούν». Κώτσόπουλος και Μούγιακιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά έξω από την περιοχή και ο τελευταίος με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0.

Από τη λίστα των σκόρερ δεν ήθελε φυσικά να λείπει ο Κωτσόπουλος, που εν τέλει βρήκε το γκολ στο 74’, όταν από το ύψος τη μικρής περιοχής βρέθηκε εντελώς μόνος του από την πάσα του Ενσικουλού και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 7-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 80’, με τον Ενσικουλού να κάνει το σλάλομ μέσα στην περιοχή και με αριστερό πλασέ να γράφει τον επίλογο του 8-0.

Στα αξιοσημείωτα λογίζεται και το επαγγελματικό ντεμπούτο του μόλις 16 ετών, Ρονάλντο Σάνι, με τη φανέλα του Ατρόμητου, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ: Ανδριόλας, Λιγνός, Σπανός, Μαντούσης (56’ Μανέ), Ρέτζο, Φίλων, Γατσέλος, Σιμιτζής, Αργυρίου (61’ Βλαβιανός), Δαβιλάς, Μαυρομάτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης (46’ Στρούγγης), Καρασαλίδης, Σάκιτς (53’ Γιαννούλης), Ούμπιδες, Γαρουφαλιάς, Ενσικουλού, Βασιλακάκης (66’ Ρονάλντο), Μούγιακιτς, Κωτσόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x