Champions League

Θυμήθηκαν τα Κύπελλα Ευρώπης και πήγαν «Ταξίδι στ’ αστέρια» Διακογιάννης-Σωτηρακόπουλος

Παρουσία του πρύτανη του αθλητικού ρεπορτάζ, Γιάννη Διακογιάννη, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Ταξίδι στ’ αστέρια» σε μια λαμπερή εκδήλωση.

Το «Ταξίδι στ’ αστέρια» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου συνεχίζεται, με τον Έλληνα σπορτκάστερ, να ανατρέχει σε μνήμες και θύμησες, παρουσιάζοντας την ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League όπως τις γνώρισε και όπως τις έζησε στο νέο του βιβλίο.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο Καλλιθέας το απόγευμα της Παρασκευής (15/12), ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε στο κοινό το νέο του βιβλίο, παρόντος του Γιάννη Διακογιάννη, που θυμήθηκε μαζί με τον συγγραφέα σπουδαίες στιγμές των Κυπέλλων Ευρώπης.

Ο πρύτανης του αθλητικού ρεπορτάζ, θυμήθηκε τις μέρες που εργαζόταν στη Γαλλία μαζί με τον εμπνευστή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Γκαμπριέλ Ανό και μίλησε για στιγμές, παίκτες, παράγοντες όπως τους έζησε, ανατρέχοντας στις σελίδες του βιβλίου το οποίο όπως είπε... τον συγκίνησε.

inner

Εκτός από τον Γιάννη Διακογιάννη, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, οι δημοσιογράφοι του ΣΠΟΡ FM, Νίκος Κατσαρός και Σωτήρης Κωσταβάρας, καθώς και οι Σταμάτης Μαλέλης, Γιάννης Θειακός και Τάσος Κολίντζας.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου, την ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, όπως τις έζησαν σπουδαίοι δημοσιογράφοι.

inner

Σύνοψη του βιβλίου "Ταξίδι στ’ αστέρια"

Έχοντας βρεθεί σε κάθε γωνία της Ευρώπης ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, με οδηγό την εμπειρία των 500 και πλέον ματς που έχει καλύψει στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, διηγείται πώς ξεκίνησε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1955-96, πώς μετατράπηκε σε Champions League και γιγαντώθηκε μέχρι τις μέρες μας! Ομάδες θρύλοι, παίκτες που ξεχώρισαν, μεγάλες αλλά και άγνωστες στιγμές από όλες τις σεζόν, λεπτομερής παρουσία των ελληνικών και των κυπριακών ομάδων, περνούν σαν φιλμ μπροστά από τα μάτια μας και διανθίζονται από πολλές προσωπικές μαρτυρίες σε ένα μοναδικό Ταξίδι στ’ αστέρια...

Το βιβλίο περιέχει πληθώρα φωτογραφιών από τα 60 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στα Public Book Awards 2017 στην κατηγορία Ευ ζην.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκόσεις "Τόπος"

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x