Ιταλία

Τη Νάπολι τη σταματάς μόνο... για υπερβολική ταχύτητα!

Φέτος δεν παίζεται με τίποτα. Σχεδόν κυνική η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, καθάρισε και τη Σπαλ και διατηρήθηκε στην κορυφή της Serie A. Γκολ ποίημα του Άλαν!

Τι και αν μεσοβδόμαδα έχασε από τη Λειψία για το Europa League με 3-1. Στην Ιταλία κανείς δεν μπορεί να φρενάρει τη Νάπολι που πάει φουλ για πρωτάθλημα και μπορείς να την κόψεις μόνο για υπερβολική ταχύτητα.

Σχεδόν... κυνική, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σπαλ επικρατώντας με 1-0, πετυχαίνοντας την 21η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι «παρτενοπέι» πήραν το τρίποντο χάρη στο γκολ του ‘Αλαν στο 9ο λεπτό, που ήρθε από απίστευτη συνεργασία του Βραζιλιάνου με τους Μέρτες και Ινσίνιε, με τους τρεις να «κρύβουν» την μπάλα πριν πλασάρει ιδανικά ο Άλαν.

Λίγο νωρίτερα, στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έδειξαν το πόσο αποφασισμένοι είχαν μπει για τη νίκη, με τον Ινσίνιε να σημαδεύει το δοκάρι.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι είχε καθολική υπεροχή στο ματς και θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αν ο Καγιεχόν στο 18’ και ο Χάμσικ στο 44’ είχαν αποδειχθεί πιο εύστοχοι.

Μάλισρα είδαν γκολ του Χάμσικ να ακυρώνεται ως οφσάιντ ύστερα από χρήση VAR, αλλά αυτό δεν κατάφερε να τους στερήσει την 9η σερί νίκη στη Serie A, επίτευγμα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, οι «παρτενοπέι» έχουν αποδείξει φέτος ότι ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα και με σωστή διαχείριση έφτασαν σε μια ακόμα νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή με ένα βαθμό διαφορά από τη Γιουβέντους.



Σε μπελάδες έβαλε την Κροτόνε η Μπενεβέντο, με τους νεοφώτιστους να επικρατούν με 3-2 στο φινάλε σε ένα συναρπαστικό ματς, παίρνοντας έτσι την 3η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και διατηρώντας ελπίδες για το θαύμα της παραμονής στην κατηγορία.

Λυτρωτής για την ομάδα της Καμπανίας ήταν ο Ντιαμπατέ, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 89ο λεπτό. Η Κροτόνε έτσι παρέμεινε στους 21 βαθμούς και πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κροκιάτα στο 11’, αλλά η Μπενεβέντο απάντησε και γύρισε αρχικά το ματς, με τον Ρανιέρι στο 37’ και τον Βιόλα στο 65 να κάνουν το 2-1.

Ο Μπενάλι στο 73΄ισοφάρισε για την Κροτόνε που δεν μπόρεσε πάντως να πάρει πάντως κάτι από το παιχνίδι, αφού ο Ντιαμπατέ είχε άλλη γνώμη.



Τη νίκη στην έδρα της πήρε και η Μπολόνια που επικράτησε με 2-1 της Σασουόλο με τον Βασίλη Τοροσίδη να αγωνίζεται για 83 λεπτά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πόλι στο 12ο λεπτό, με τους «νεροβέρντι» να ισοφαρίζουν σε 1-1 με το γκολ του Μπαμπακάρ στο 38’. Η Σασουόλο έμεινε με 10 παίκτες στο 86’ μετά την αποβολή του Γκολντανίγκα, με τον Πουλγάρ δύο λεπτά αργότερα να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους «ροσομπλού».




To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 17/2

Ουντινέζε-Ρόμα 0-2
(70' Ουντέρ, 90' Περότι)

Κιέβο-Κάλιαρι 2-1
Τζένοα-Ίντερ 2-0

Κυριακή, 18/2 (16:00)

Τορίνο-Γιουβέντους 0-1 (33' Άλεξ Σάντρο)
Μπενεβέντο-Κροτόνε 3-2 (37' Ρανιέρι, 65' Βιόλα, Ντιαμπατέ - 11' Κροκιάτα, 73' Μπενάλι)
Μπολόνια-Σασουόλο 2-1 (12' Πόλι, 88' Πουλγάρ - 38' Μπαμπακάρ)
Νάπολι-Σπαλ 1-0 (9' Άλαν)

Αταλάντα-Φιορεντίνα (19:00)
Μίλαν-Σαμπντόρια (21:45)

Δευτέρα, 19/2

Λάτσιο-Βερόνα (21:45)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Σάββατο, 24/2

Μπολόνια-Τζένοα (19:30)
Ίντερ-Μπενεβέντο (21:45)

Κυριακή, 25/2

Κροτόνε-Σπαλ (13:30)
Φιορεντίνα-Κιέβο
Σασουόλο-Λάτσιο
Βερόνα-Τορίνο
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Αταλάντα (19:00)
Ρόμα-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα, 26/2

Κάλιαρι-Νάπολι (21:45)

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x