Γενικά

Την κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ» σκέφτεται η UEFA

Πολλοί προπονητές έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τον συγκεκριμένο κανόνα και οι ιθύνοντες φαίνεται να τις λαμβάνουν υπόψη τους.

Η UEFA σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον κανονισμό του «εκτός έδρας γκολ» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Nations League). Πρόκειται για τον κανονισμό που ισχύει στις περιπτώσεις των διπλών παιχνιδιών και δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα που σκοράρει στα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς αυτά τα γκολ μετρούν κατά κάποιο τρόπο ως «1μιση» το καθένα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν από τους πρώτους που είχαν θίξει το συγκεκριμένο πέρσι λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο αντίπαλος μπορεί να σκοράρει ένα γκολ που θα αξίζει περισσότερο από αυτό που βάζεις εσύ στην έδρα σου». Την άποψή του στήριξαν και άλλοι μεγάλοι προπονητές όπως ο Αντσελότι και ο Τούχελ, «υποχρεώνοντας» την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να δει βαθύτερα το θέμα.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Kicker», η UEFA είναι πλέον κοντά στην κατάργηση του συγκεκριμένου κανονισμού, πράγμα που αν και όταν συμβεί θα αλλάξει κάθετα τον τρόπο αντιμετώπισης των επαναληπτικών αγώνων στις νοκ άουτ φάσεις των διοργανώσεων από παίκτες και τεχνικούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x