Stoiximan Super League

Την πρόκριση μπορεί να την δώσει και η άμυνα

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή και στον τρόπο που θα αμυνθεί στο ματς με την Ξάνθη για το Κύπελλο. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί την Τετάρτη με την Ξάνθη στην ρεβάνς του 0-0 για την φάση των 16 του Κυπέλλου και όλοι στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως θέλει συγκέντρωση και αποφυγή λαθών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με τη νοοτροπία με την οποία θα μπουν στο ματς οι ερυθρόλευκοι και με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να είναι ισόπαλο και μάλιστα χωρίς γκολ, ένα είναι το σίγουρο.

Ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή και στον τρόπο που θα αμυνθεί στον μεθαυριανό αγώνα. Είναι δεδομένο πως η Ξάνθη θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη παίζοντας «κλειστά» και ψάχνοντας ένα γκολ στην κόντρα επίθεση. Είναι ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο το έχει δουλέψει πολύ ο Ράσταβατς με τους παίκτες του και είναι προφανές πως πρώτος στόχος των φιλοξενούμενων θα είναι να μην δεχθούν γκολ.

Το μηδέν στην άμυνα είναι πάντως ένας σημαντικός στόχος και για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Ξάνθη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι ερυθρόλευκοι. Κι αυτό που σίγουρα δεν θέλει να δει ο Μαρτίνς είναι κάποια λάθη που έγιναν στα μετόπισθεν στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ.

Οι αμυντικοί της ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να μην δεχθούν γκολ από την ομάδα της Θράκης. Αντιθέτως, αν η Ξάνθη καταφέρει να πετύχει γκολ στο Φάληρο τότε ο Ολυμπιακός θα «ψάχνει» δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Ασφαλώς και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να σκοράρουν για να προκριθούν (μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα) αλλά είναι εξίσου σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Κι εδώ επαναλαμβάνουμε πως μεγάλο ρόλο παίζει ο βαθμός συγκέντρωσης των παικτών του Ολυμπιακού και ειδικά των δύο στόπερ του.

Ο Μαρτίνς θα μιλήσει στους ερυθρόλευκους για την επιθετική ανάπτυξη της Ξάνθης και θα ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή στις μακρινές πάσες από την άμυνα των φιλοξενούμενων, που θα έχουν στόχο να βγάλουν παίκτη στην «πλάτη» της αμυντικής γραμμής των πειραιωτών.

Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα ο προπονητής του Ολυμπιακού και παράλληλα θα ζητήσει πίεση στην άμυνα της Ξάνθης από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x