Ισπανία

Το Clasico… της τιμής

Η Μπαρτσελόνα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα επιδιώξει να της «σπάσει» το αήττητο, στη σημερινή (21:45 – ΟΤΕ Sport 1) μονομαχία του «Καμπ Νου».

Θα έλεγε κανείς ότι ένας αγώνας Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα και τούμπαλιν, δεν είναι πότε αδιάφορος. Κλισέ; Ναι. Γεγονός; Επίσης! Κάπως έτσι, λοιπόν, οι δυο Ισπανοί γίγαντες θα βγουν στη… σέντρα, στο «Καμπ Νου» απόψε το βράδυ (21:45 – ΟΤΕ Sport 1), γνωρίζοντας εκ των προτέρων το… βαρύ φορτίο που έχουν να κουβαλήσουν στους ώμους τους.

Σύμφωνοι, βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Οι Καταλανοί έχουν «καθαρίσει» με την υπόθεση τίτλος… προ πολλού. Άρα, τι; Μα φυσικά το ντουμπλάρισμα των επικρατήσεων τους απέναντι στον… μισητό αντίπαλο! Δεν το λες και λίγο, για κίνητρο…

Μετά το 0-3 του πρώτου γύρου, θέλουν να πάρουν μια ακόμα νίκη και να φτάσουν έτσι τις τέσσερις φορές που τα καταφέρνουν… εις διπλούν, την τελευταία δεκαετία. Για να καταλάβετε τι «σημαίνει» αυτό, αρκεί να πούμε ότι η Ρεάλ έχει να κάνει δυο στα δυο μέσα στην ίδια σεζόν, από το 2008!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς ή τιμωρίες αλλά είδε και τον Σέρχι Ρομπέρτο να επιστρέφει στη διάθεσή του. Κάπως έτσι, η 11άδα της Μπαρτσελόνα θα περιλαμβάνει τους Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Κουτίνιο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες και Μέσι.

Στον αντίποδα, οι «μερένχες» έχουν τα… δικά τους θέματα. Μπορεί να είναι στον τελικό του Champions League, αλλά για ρωτήστε τους αν μπορούν και -το κυριότερο- θέλουν να δουν τον… αιώνιο εχθρό τους να σηκώνει την κούπα στην Primera Division αήττητος…

Εκτός, λοιπόν, του ότι πρέπει να… ξεπλύνουν την βαριά ήττα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του θέλουν να γίνουν εκείνοι που θα υποχρεώσουν την «Μπάρτσα» στην πρώτη τους ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα!

Ο Γάλλος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει και να λύσει δυο «θεματάκια». Τους τραυματίες Ίσκο και Ντάνι Καρβαχάλ. Κατά τ’ άλλα, η 11άδα των φιλοξενούμενων θα αποτελείται από τους Νάβας, Νάτσο, Ράμος, Βαγέχο, Μαρσέλο, Βάσκες, Κρος, Καζεμίρο, Ασένσιο, Μπενζεμά και Ρονάλντο.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x