Ισπανία

Το απίστευτο σερί του Κρόιφ έσπασε η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε

Συνεχίζει «φορτσάτη» στο πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα, με αήττητο σερί που πλέον ξεπερνά εκείνο της ομάδας του Γιόχαν Κρόιφ.

Αήττητη για 41 παιχνίδια μέσα στο Καμπ Νου όσον αφορά το ισπανικό πρωτάθλημα παραμένει η Μπαρτσελόνα, μετά και τη χθεσινή επικράτηση 4-2 των «μπλαουγκράνα» απέναντι στη Σεβίλλη.

Το «τρίποντο» των Καταλανών κόντρα στους Ανδαλουσιανούς, όχι μόνο τους βοήθησε να ανακτήσουν το προβάδισμα στην βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά και να ξεπεράσουν ένα ρεκόρ της ιστορικής ομάδας του Γιόχαν Κρόιφ.

Συγκεκριμένα, η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι κατάφερε χθες να παραμείνει για 41ο ματς χωρίς να γνωρίσει την ήττα μέσα στην έδρα της και έτσι ξεπέρασε το σερί (40 ματς) της ομάδας του «ιπτάμενου» Ολλανδού, που καταγράφηκε τις σεζόν1991/92 και 1993/94.

Πριν από 25 χρόνια, ο τότε τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Γιόχαν Κρόιφ, οδήγησε την ομάδα του σε 40 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα μέσα στο Καμπ Νου, ένα σερί που ξεκίνησε με νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από 34 νίκες και έξι ισοπαλίες, η «αρμάδα» του αείμνηστου Ολλανδού απώλεσε το αήττητο σερί της από την Ντεπορτίβα Γέιδα (0-1), ομάδα που μετά βίας διένυε τη δεύτερη σεζόν της στην τότε Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά και την τελευταία της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά τη «νέα» -μετά Κρόιφ- Μπαρτσελόνα, έπειτα από τις 10 Σεπτεμβρίου 2016 και την τελευταία ήττα των «μπλαουγκράνα» από την Αλαβές μέσα στο Καμπ Νου, ο καταλανικός σύλλογος μετρά 33 νίκες και οκτώ ισοπαλίες στο γήπεδό του.

Ένα εντός έδρας αήττητο σερί που ξεκινά επί Λουίς Ενρίκε, τη σεζόν 2016/17 και με ισοπαλία 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο νυν τεχνικός της εθνικής Ισπανίας πραγματοποίησε μια σειρά από 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρόσθεσε 19 νίκες και πέντε ισοπαλίες στο παλμαρέ των Καταλανών.

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x