Europa League

Το απόλυτο και... κορυφή η Άιντραχτ, μεγάλο «διπλό» για Λάτσιο

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού κι έκανε το 3Χ3 στον 8ο όμιλο του Europa League. Στη δεύτερη θέση η Λάτσιο, μετά το εκτός έδρας 3-1 επί της Μαρσέιγ.

inner

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Απόλλων Λεμεσού 2-0
(13’ Κόστιτς, 32’ Αλέρ)
Μαρσέιγ – Λάτσιο 1-3
(86’ Παγέ – 10’ Γουάλας, 59’ Καϊσέδο, 90’ Μάρουσιτς)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9 (8-2)
2. Λάτσιο 6 (6-6)
3. Απόλλων Λεμεσού 1 (3-6)
4. Μαρσέιγ 1 (4-7)

Η επόμενη αγωνιστική:
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Λάτσιο – Μαρσέιγ
Απόλλων Λεμεσού – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

inner

«Άχαστη» και πάλι η Άιντραχτ!
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού μέσα στην κατάμεστη «Κόμερτσμπανκ Αρένα», κάνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον όγδοο όμιλο του φετινού Europa League, μετά από ισάριθμες αγωνιστικές και βάζοντας υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρωτιάς!

Οι «αετοί» ήταν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού σε… θέση οδηγού και είναι ενδεικτικό πως πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 13’, έστω και με την βοήθεια του Μπρούνο Βάλε. Όταν ο Κόστιτς σούταρε από τα 25 μέτρα και ο τερματοφύλακας της κυπριακής ομάδας έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να τη βρει στα… δίχτυα του, μετά!

Η Άιντραχτ διατήρησε τον φρενήρη ρυθμό στο ματς, ο Απόλλωνας έδειχνε ευάλωτος στο ψηλό παιχνίδι του Αλέρ, που σκόραρε με… κεφαλιά στο 32’ από ασίστ του Εντιτσά, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να το ξανακάνει στο 38ο λεπτό, με τον Μπρούνο Βάλε να… ρεφάρει για τη γκέλα του. Παράλληλα, οι Ρέμπιτς και Ντε Γκουζμάν, επίσης δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τη νίκη… από ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, το σκηνικό όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά αντιθέτως, οι Κύπριοι θα μπορούσαν να δεχθούν ακόμα περισσότερα τέρματα. Ωστόσο, η κεφαλιά του Άμπραχαμ, το σουτ του Ντε Γκουζμάν καθώς και η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς δεν είχαν το… επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Απόλλωνας είχε τη… φάση του αγώνα, στο 80ο λεπτό, με τη σέντρα του Πέδρο από τα δεξιά να σταματάει στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά τον Παπουλή με ανάποδο «ψαλίδι» να βλέπει τη μπάλα να σταματάει εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι!


inner

Διπλό… πρόκρισης για Λάτσιο
Στο άλλο παιχνίδι του όγδοου ομίλου, η Λάτσιο επικράτησε της Μαρσέιγ μέσα στο «Βελοντρόμ» με 2-0 και πήρε προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «λιατσιάλι» προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με… άρωμα Βραζιλίας, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούκας Λέιβα, ο Γουάλας με κεφαλιά έκανε το 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό του ματς. Από το σημείο εκείνο και μετά, είχαν και το.. πάνω χέρι, αλλά και δοκάρι σε προσπάθεια του Ιμόμπιλε στο 21’! Από την άλλη, οι Μαρσεγέζοι έδειξαν κάποια σημάδια ανάκαμψης, δεν βρήκε όμως και φάσεις για να πλησιάσουν τελικά στην ισοφάριση…

Στην επανάληψη, η γαλλική ομάδα μπήκε πιο δυνατά αλλά, αντί ια το 1-1, έγινε το 0-2… Όταν στο 59’ ο Ιμόμπιλε βγήκε στην κόντρα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Καϊσέδο, ο οποίο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά! Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο «δικός μας» Στρακόσια, που απεσώβησε σε δύο περιπτώσεις το γκολ, από ισάριθμες προσπάθειες του Λουίζ Γκουστάβο.

Τελικά, η Μαρσέιγ μείωσε σε 2-1, με την πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παγέ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη αλλά οι Ιταλοί «απάντησαν» με τον Μάρουλιτς, που είχε μπει σαν αλλαγή, στο 90’ και έτσι διεύρυναν το υπέρ τους αποτέλεσμα, στο τελικό 3-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x