Αγγλία

Το… εξπρές της Λίβερπουλ δεν κάνει στάση πουθενά!

Πάει κι αυτή. Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Μπόρνμουθ, πετυχαίνοντας έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, την ώρα που επέστρεφαν τα χαμόγελα στο Λονδίνο με το ισοπεδωτικό 5-0 επί της Μπέρνλι.

Αεράτες Λίβερπουλ και Τότεναμ, στο μηδέν Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας.

Η πρωτοπόρος της Premier League έφτασε σε έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (ενδιάμεσα είχε έρθει 1-1 με τη Νάπολι στο Champions League), επικρατώντας 3-0 της Μπόρνμουθ στο «Vitality Stadium». Με αποτέλεσμα να πάει στο +11 από τη δεύτερη, Λέστερ, που την Κυριακή παίζει εκτός με την Άστον Βίλα.

Η Τότεναμ ισοπέδωσε (5-0) την Μπέρνλι και επέστρεψε στις νίκες μετά το μεσοβδόμαδα 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και έφτασε τους 23 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας έστω και προσωρινά στην 5η θέση. Δύο γκολ και μια ασίστ ο Κέιν, γκολάρα πέτυχε ο Σον.

Για… ξεκλειδώσει την άμυνα της Μπόρνμουθ η Λίβερπουλ χρειάστηκε να δείξει τον τρόπο ο Χέντερσον, που με μπαλιά ακριβείας πίσω από το κέντρο βρήκε στο 35’ τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος με μια επαφή νίκησε τον Ράμσντεϊλ. Λίγο πριν την ανάπαυλα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά. Ο Σαλάχ τράβηξε δύο παίκτες πάνω και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε με τακουνάκι τον Κεϊτά, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 54’, όταν ο πρώην παίκτης της Λειψίας έβγαλε τον Αιγύπτιο φάτσα με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, εκτέλεσε για το 0-3. Κάπου εκεί… έσβησε εντελώς το ματς, οι «reds» κράτησαν δυνάμεις και για το σημαντικό ματς με τη Σάλτσμπουργκ και οι φιλοξενούμενοι αποδέχτηκαν τη μοίρα τους.


Ο Κέιν φρόντισε από πολύ νωρίς να διώξει το όποιο βάρος από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών της Τότεναμ. Με σουτ βολίδα εκτός περιοχής στο 4’ νίκησε τον Πόουπ και το 2-0 δεν άργησε να γίνει από πλευράς «Spurs». Ύστερα από φάση διαρκείας, επωφελήθηκε ο Λούκας, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αφού νωρίτερα, ο Σον έκανε εξαιρετική κίνηση για να μπει στην περιοχή, ο Πόουπ έδιωξε με τα πόδια και ο Ντελέ Άλι δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά μπορούσε ο Βραζιλιάνος άσος. Ο Ασιάτης επιθετικός τα έκανε όλα σωστά στο 32’, σε κόντρα επίθεση, όπου τα έβαλε με… όλη την Μπέρνλι. Με μια κίνηση σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, ο Χάρι Κέιν έφερε βόλτα την άμυνα των γηπεδούχων και με άπιαστο σουτ έγραψε το 4-0. Η Τότεναμ μυρίστηκε… αίμα και συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ο Σισοκό εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κέιν και εκτέλεσε με ψυχραιμία για το 5-0.



Όλα στο… μηδέν. Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην παρθενική παρουσία του Πίρσον στον πάγκο των γηπεδούχων, που δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι με τίποτα. Αφού διατηρήθηκαν στην τελευταία θέση, έχοντας 9 βαθμούς πλέον. Αντιθέτως, η ομάδα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (έπαιξε σε ολόκληρο το ματς και πάλι) είναι στην 6η θέση με 22 βαθμούς.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 7/12

Έβερτον-Τσέλσι 3-1
(5’ Ριτσάρλισον, 49', 84' Κάλβερτ-Λιούιν - 52' Κόβασιτς)

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 0-3
(35' Τσάμπερλεϊν, 44' Κεϊτά, 54' Σαλάχ)

Τότεναμ-Μπέρνλι 5-0
(4', 54' Κέιν, 9' Λούκας, 32' Σον, 74' Σισοκό)

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 8/12

Άστον Βίλα-Λέστερ (16:00)
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (16:00)
Νόριτς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)
Μπράιτον-Γουλβς (18:30)

Δευτέρα, 9/12

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Λίβερπουλ-Γουότφορντ 14:30
Μπέρνλι-Νιούκαστλ 17:00
Τσέλσι-Μπόρνμουθ17:00
Λέστερ-Νόριτς 17:00
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 17:00
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 19:30

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 16:00
Γουλβς-Τότεναμ 16:00
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 18:30

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 21:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x