Stoiximan Super League

Το «εμπόδιο ΑΕΛ» για την ΑΕΚ που θέλει το σερί στην επαρχία

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το παιχνίδι ΑΕΛ-ΑΕΚ παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Με την ισοπαλία στο ντέρμπι των «δικεφάλων» σταμάτησε το σερί νικών της ΑΕΚ, από τότε που την ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου, ωστόσο και σε αυτό το παιχνίδι έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είναι αήττητη σε τέσσερα παιχνίδια, μετά την ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα.

Έχει δύο νίκες εκτός έδρας, σε Τρίπολη και Αγρίνιο. Επεκτείνοντας πέρσι, έχει κερδίσει τα τρία τελευταία και τα πέντε από τα έξι τελευταία, όπου είναι αήττητη. Σε έδρα της περιφέρειας έχει να χάσει από τον περασμένο Νοέμβρη, στο Αγρίνιο. Και τις δύο προηγούμενες σεζόν έκανε από μια μόλις ήττα σε έδρα ομάδας της περιφέρειας. Πέρσι στο Αγρίνιο και πρόπερσι στην Τρίπολη.

H ΑΕΛ μετά από τρία παιχνίδια με ένα βαθμό και ένα γκολ, ξύπνησε. Νίκησε Ξάνθη και Άρη βάζοντας έξι γκολ και παίρνοντας έξι βαθμούς! Θα προσπαθήσει αυτό το επιθετικό της κρεσέντο να το διατηρήσει και με την ΑΕΚ.

Δύο διαδοχικές νίκες η ΑΕΛ είχε κάνει από τον τέλος του 2017 και στόχο έχει να κάνει και μια τρίτη στη σειρά, κάτι που έχει να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2008! Τότε η ΑΕΛ είχε κερδίσει τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και το τρίτο ήταν με την ΑΕΚ (2-0 τον Ατρόμητο εντός, 1-0 τον Λεβαδειακό εκτός, 1-0 την ΑΕΚ εντός και 1-0 τον Πανιώνιο εντός).

Η ΑΕΚ δεν νίκησε πέρσι την ΑΕΛ σε μια σεζόν για πρώτη φορά από το 2008-2009, όταν έκανε δύο ισοπαλίες, ενώ έκανε μια ήττα και μια ισοπαλία με τη θεσσαλική ομάδα για πρώτη φορά από το 1985-86!

Η ΑΕΚ έχει νικήσει ένα από τα πέντε τελευταία επίσημα με την ΑΕΛ, ενώ αμέσως πριν από αυτά είχε οκτώ νίκες σε εννέα παιχνίδια. Η ΑΕΛ έχει δύο νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια. Μια για το Κύπελλο το Μάρτη του 2018 με 2-1, αλλά δεν την βοήθησε να προκριθεί και αυτή του περασμένου Απρίλη στο «Σπύρος Λούης», που την κράτησε στην κατηγορία.

Στη Λάρισα τα δύο τελευταία παιχνίδια έληξαν χωρίς γκολ, ενώ τα αμέσως τρία προηγούμενα, δύο για τη Super League και ένα για τη Football League τα κέρδισε η ΑΕΚ. Η ΑΕΛ έχει να κερδίσει από τις 6 Μαρτίου 2010, 1-0 στο Αλκαζάρ με γκολ του Μπλάζεκ. Άλλωστε οι περισσότερες νίκες της ΑΕΛ είναι μετά την πρωτοχρονιά κάθε σεζόν. Πριν αλλάξει ο χρόνος έχει να νικήσει την ΑΕΚ από το Δεκέμβριο του 1995.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 12
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 11
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΚ: 13

Πέρσι
16.12.2018 : ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x