Stoiximan Super League

Το καθάρισε πριν... ξεκίνησει ο ΠΑΟΚ!

Με το πόδι στο... γκάζι ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα σκόραρε τρεις φορές μέχρι το 11ο λεπτό και στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, επικρατώντας πολύ εύκολα με 3-0 της Λαμίας. Επέστρεψε ο Βιεϊρίνια!

Φόρτσαρε στο ξεκίνημα και... καθάρισε την Λαμία ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα σκόραρε τρεις φορές στα πρώτα έντεκα λεπτά και στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, επικρατώντας πολύ εύκολα με 3-0. Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για τους περσινούς νταμπλούχους που ξεπέρασαν την Ξάνθη και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση, όντας στο -2 από τον Ολυμπιακό.

Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου ο ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο χορτάρι και να επιλέγουν από μόνη τους να... φρενάρουν και το σκορ να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ο Μίσιτς μετά από τραγικό λάθος του Βελλίδη σε μία πολύ εύκολη φάση άνοιξε το σκορ (2’), για να έρθει ο Λημνιός έξι λεπτά αργότερα να γράψει το 2-0 με κεφαλιά με τον πορτιέρε της Λαμίας να μην έχει καλή θέση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 11ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με ωραίο τακουνάκι, μετά από παράλληλο με την εστία γύρισμα του Στοχ (3-0).

Επέστρεψε ξανά και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε μείνει για πολύ μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων λόγω τραυματισμού.

Το ματς



Με τα... μπούνια μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ και προηγήθηκε πολύ νωρίς χάρη και στη βοήθεια του Βελλίδη! Και αυτό καθώς στο 2ο λεπτό ο Μίσιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο πορτιέρε της Λαμίας είχε ταγική αντίδραση, δεχόμενος ένα... φτηνό γκολ για το 1-0. Και τέσσερα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιαννούλη να... σερβίρει το γκολ στον Λημνιό, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Βελλίδη να έχει κακή τοποθέτηση και να μην καταφέρνει να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ. Πριν καλά καλά καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι συνέβη, δέχτηκαν και τρίτο τέρμα! Ήταν το 11ο λεπτό όταν ο Γιαννούλης βρήκε ωραία στα αριστερά τον Στοχ, ο οποίος έκανε το παράλληλο με την εστία γύρισμα στον Σφιντέρσκι και αυτός με εξαιρετικό τακουνάκι διαμόρφωσε το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε καθαρίσει το ματς από πολύ νωρίς και ήταν στα πόδια των παικτών του να πράξουν αναλόγως. Ή θα συνέχιζαν με το πόδι στο... γκάζι ή θα κατέβαζαν ταχύτητα. Επέλεξαν το δεύτερο παρότι κυριαρχούσαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και έφτιαχναν ορισμένες φάσεις, τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα και πήγαν στην ανάπαυλα ως είχε. Δηλαδή με το 3-0 υπέρ τους. Ο Σωτήρης Αντωνίου άλλαξε τερματοφύλακα στο ημίχρονο, βάζοντας τον Κατσικα στη θέση του Βελλίδη που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Και λίγο αργότερα ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε και στόπερ με τον Αντέτζο να αποχωρεί και τον Τζανετόπουλο να παίρνει τη θέση του. Η Λαμία ήταν πιο συμπαγής, είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία αλλά περιοριζόταν μόνο σε αυτό αφού τις λίγες φορές που περνούσε τον άξονα, οι παίκτες της τα έκαναν... χάλια.

Το σκορ έδινε την δυνατότητα, πάντως, και στον Άμπελ Φερέιρα να κάνει τις αλλαγές του. Έδωσε χρόνο στον Εσίτι όπως και στον Ζαμπά, ενώ έξι λεπτά πριν το φινάλε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βιεϊρίνια, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα μετά από πολύ καιρό λόγω του τραυματισμού του και αποθεώθηκε από όλη την Τούμπα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει δεύτερο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα, με τους περσινούς νταμπλούχους να μειώνουν τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (65? Εσίτι), Μίσιτς, Στοχ (74? Ζαμπά), Λημνιός (84? Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης (46? Κάτσικας), Αντέτζο (55? Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Βύντρα, Σκαντορβέλι, Μπεχαράνο (46? Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε, Ρόμανιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x