Ελλάδα

Το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς για το σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων

Το κατηγορητήριο του Ειδικού Ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων 27 ποδοσφαιρικών ομάδων αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Στην υπόθεση εμπλέκονται 38 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρόεδροι ΠΑΕ.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση, που διαπίστωσε 4 κακουργήματα: Πλαστογραφία μετά χρήσεως, χρήση πλαστών εγγράφων, απάτη κατ’ εξακολούθηση και απλή συνέργεια.

Με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκαν 66 πλαστές ενημερότητες που αφορούν στην περίοδο 2002-2014.

Ηδη στον κ. Ανδρεάδη απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι και την τελική απόφαση για παραπομπή ή όχι σε δίκη θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ιδού το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς για τους προέδρους των ΠΑΕ: «Κατήρτισες πλαστό έγγραφο, με σκοπό να παραπλανήσεις με τη χρήση τους άλλους και στη συνέχεια έκανες χρήση του πλαστού αυτού εγγράφου, σκόπευες δε να προσπορίσεις στον εαυτό σου παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, το δε όφελος που επιτεύχθηκε και η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Κατήρτισες αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας της ΠΑΕ, φερόμενο ως εκδοθέν από τη ΔΟΥ, προκειμένου να παραπλανήσεις τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και συγκεκριμένα την ΕΙΜ, ότι η ΠΑΕ ήταν φορολογικά ενήμερη, κατά το αναγραφόμενο στη βεβαίωση χρονικό διάστημα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν, προκειμένου η ΠΑΕ να έχει δικαίωμα να αποκτήσει αθλητές κατά τη μεταγραφική περίοδο.

Έκανες χρήση της πλαστής ενημερότητας, αποστέλλοντας αυτήν στην ΕΠΟ και πέτυχες να επιτραπεί στην ομάδα σου η απόκτηση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και η έγκριση των σχετικών δελτίων ιδιότητάς τους, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αγωνιστική δυναμικότητα της ομάδας σου και αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των λοιπών ομάδων, που αγωνίζονταν στην ίδια ποδοσφαιρική κατηγορία και είτε λόγω ασφαλιστικών ή φορολογικών οφειλών δεν μπορούσαν να προβούν σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών, είτε προέβαιναν, αφού προηγουμένως κατέβαλαν σημαντικά ποσά σε εκπλήρωση των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, με περαιτέρω συνέπεια τη διατήρηση της ομάδας σου στην ίδια κατηγορία και την απόκτηση σημαντικού οικονομικού οφέλους -με αντίστοιχη βλάβη των λοιπών ανταγωνιστριών σου ομάδων, οι οποίες δεν θα κατάφερναν να διατηρηθούν στην ίδια κατηγορία- από την είσπραξη χορηγιών του ΟΠΑΠ, ποσοστών από τις αμοιβές για την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των αγώνων, επιχορηγήσεων από την ΕΠΟ, καθώς και χρηματικών ποσών από διαφημίσεις και εισιτήρια
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x