Το μεγάλο «εμπόδιο» για τη Νέα Τούμπα

Τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου έχουν προχωρήσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο της ομάδας στην περιοχή της Τούμπας.

Ωστόσο, η όλη διαδικασία φαίνεται πως «κολλάει» στην προσωρινή μετακόμιση του συλλόγου στο Καυτανζόγλειο και στη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για το μίσθωμα της χρήσης του.

Όπως γράφει σήμερα η Sportday, αν δεν υπάρξει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο και κατά συνέπεια να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα για νέα Τούμπα.

Από τον περασμένο Ιούνιο το ΕΧΣ για τη νέα «ασπρόμαυρη» έδρα έχει προεγκριθεί από το κεντρικό συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο φάκελος του έργου βρίσκεται στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, από όπου τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση.

Εκεί μπορούν να κατατεθούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν και μετά θα βγει προεδρικό διάταγμα, κάτι που υπολογίζεται πως θα συμβεί στις αρχές του 2020.

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.