Stoiximan Super League

Το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα κέρδη του Ολυμπιακού από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και το πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ.

Δεν έχει περάσει και μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα όσα είχαν ακουστεί περί τέλους της κυριαρχίας των «ερυθρόλευκων».

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τώρα, τρία ματς μετά, στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος είναι πρώτος και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο βαθμούς διαφορά απ’ την κορυφή. Ήταν αναμφίβολα η αγωνιστική που έβγαλε μεγάλους κερδισμένους τους Πειραιώτες και η εξήγηση δεν έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογία.

Σε ό,τι αφορά τον πίνακα, ο Ολυμπιακός έπιασε την ΑΕΚ και είναι έναν πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως για την ομάδα του λιμανιού είναι η ηρεμία που έχουν πλέον οι «ερυθρόλευκοι» και η ένταση που υπάρχει στους δύο «δικέφαλους».

Η νίκη που πέτυχαν οι πρωταθλητές επί του ΠΑΟΚ, αν μη τι άλλο «προσγείωσε» τον «δικέφαλο» του Βορρά και δεν επέτρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ν’ ανοίξει την…ψαλίδα. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν προς πάσα κατεύθυνση πως ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο ΠΑΟΚ ψάχνει πλέον να βρει απαντήσεις σ’ ερωτήματα που δεν τον απασχολούσαν πριν χάσει στο Φάληρο. Τώρα όμως όχι μόνο τον απασχολούν αλλά τον «καίνε».

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ ίσως τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα μετά την ήττα απ’ τον Ατρόμητο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει πλέον τους ίδιους βαθμούς με την «Ένωση». Τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα των "κιτρινόμαυρων" δεν περνούν απαρατήρητα και ο Χιμένεθ καλείται να βρει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της ομάδας του.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έλυσε όλα τα δικά του αγωνιστικά θέματα, αυτά δηλαδή που τον απασχολούσαν πριν απ’ την όγδοη αγωνιστική της σούπερ λίγκα. Ασφαλώς και χρειάζεται δουλειά από τον Λεμονή και στη συνέχεια και τούτο είναι κάτι που το γνωρίζει καλά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Αυτό όμως που έχει πλέον αλλάξει είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες συνεχίζεται το πρωτάθλημα. Και ο Ολυμπιακός έχει επανακτήσει την ηρεμία που τόσο του έλλειψε τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα οι δύο βασικοί αντίπαλοι του (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) δεν είναι σε καλό «φεγγάρι».

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως κανένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να κριθεί την πέμπτη, την έβδομη ή την όγδοη αγωνιστική.

Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι γιατί η φετινή «κούρσα» θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι πως όσοι θεώρησαν εκτός «μάχης» τον Ολυμπιακό, καλό θα είναι ν’ αναθεωρήσουν. Ήδη τα βαθμολογικά δεδομένα άλλαξαν και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x